Говорили на тему міжетнічної толерантності

говорили на тему міжетнічної толерантності. Зображення 1
Протягом двох днів у м. Дніпро тривав семінар для державних службовців «Імплементація європейських стандартів для національних меншин», організаторами якого виступили представництво Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні, Ассамблея національностей України, Єврейський Фонд України.


Активну участь у семінарі, що став завершальним у проекті, пройшовши містами України, взяла начальник відділу молоді та спорту виконкому Яна Селезньова. Представники з міст та районів Дніпропетровської, Луганської, Кіровоградської, Донецької, Полтавської та Запорізької областей говорили на тему міжетнічної толерантності. Обговорювали шляхи вирішення проблем державної етнополітики, питання реалізації повноважень місцевої влади у відповідній сфері. Розглядали проблему з огляду на історичні передумови, враховуючи міжнародні рекомендації та стандарти щодо формування державної етнополітики. Детальному аналізу піддали основи планування та фандрейзинку у роботі національних громад та їх взаємодії з державними установами України. Основну увагу приділили попередженню конфліктних ситуацій із національними меншинами у роботі державного службовця.
За словами Яни Селезньової, семінар не лише руйнує стереотипи щодо даного непростого питання, розкрив його у новій площині. Розумінню наскільки важливе вивчення національного питання сприяло відвідання Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума», де відбувся круглий стіл з обговорення питання міжнаціональних відносин в Україні та інтерактивні тренінгові заняття.
Прес-служба міського голови.