Для тих, хто пройшов гарт війною

Ветеранська політика — це про шлях ветерана вдома, його інтеграцію у суспільне життя.

У громаді запрацював ветеранський простір, де захисники зможуть отримати консультації з будь-яких питань, психологічну допомогу чи просто можливість побачитися з тими, хто теж пройшов гарт війною і має зрозумілі одне одному теми для розмов. Водночас, простір орієнтований не лише на ветеранів і чинних військових, але й на членів їхніх родин та родин загиблих захисників.

День Захисника і Захисниці України та День козацтва став гарною нагодою для зустрічі у ветеранському просторі. Перш за все присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих та померлих побратимів.

Потім переглянули відео-презентацію, де керівник ветеранського простору Катерина Тараненко розповіла про бачення діяльності. До ветеранів звернулася заступник міського голови Ганна Відяєва. Начальник управління праці та соціального захисту населення Тетяна Ігнатюк та директор Покровського міського центру зайнятості Оксана Кравченко ознайомили зі спектром послуг для захисників і захисниць, ветеранів та ветеранок, учасників бойових дій та членів їхніх родин, родин загиблих захисників.

Ветерани послухали зворушливу пісню “Титани” у виконання директора Дитячої школи мистецтв Ганни Доценко .

У ході спілкування присутні взяли участь у майстер-класі з оформлення імбирних пряників.

Ці та інші неформальні активності покликані допомогти людям повернутися з фронту не лише фізично, а й думками, допомогти їм знову побачити себе у цивільному житті, знайти себе у нових сферах.

Пресслужба міського голови.