Покрову - 68: дата наповнена змістом

Сьогодні Покров відзначає день міста. Традиційно цей день співпадає з Днем Захисників та Захисниць України і Днем козацтва й припадає на православне свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Вже вкотре улюблене свято містян затьмарене війною. Тому нині не про свято, а про любов до рідної землі, про повагу до тих, хто відстоює її свободу, про єдність і згуртованість, про наше спільне прагнення до Перемоги.

Віддаючи шану героїчному минулому нашого краю, де живе дух наших славних попередників -- волелюбних козаків, до пам'ятника славетному козацькому отаману Івану Сірку лягли живі квіти.

Основним же задумом цього дня є вдячність нашим Захисникам і Захисницям та вшанування пам'яті Героїв, завдяки кому над нами нині майорить український прапор.

До Стели пам'яті загиблих Героїв, де під портретами-світлинами вписані імена наших мужніх земляків, лягли квіти...

Хвилиною скорботного мовчання присутні вшанували пам'ять тих, хто віддав найцінніше - свої життя у боротьбі з російським агресором за свободу і незалежність України.

Запалені лампадки символізували нашу вдячність, нашу шану, наш обов'язок пам'ятати та цінувати подвиг нашого світлого воїнства. Вшанували пам'ять Захисників і на кладовищі, поклавши квіти на могили полеглих воїнів.

Схиляємо голови перед родинами загиблих воїнів.

Вкотре з повагою і вдячністю дякуємо нашим воїнам, що маємо цей день, за їхню цілодобову титанічну працю — наш захист.

Продовжуємо спільно писати історію Покрова.

Нехай нас об'єднує любов і небайдужість до рідного міста, бо тільки разом, кожного дня ми здатні плекати його, заради майбутнього наших дітей і поваги до наших батьків.

Покров — бореться! Покров - живе!

Пресслужба міського голови.