ДЕНЬ СІМ’Ї — ІДЕАЛЬНИЙ ЧАС ДЛЯ ТУРБОТИ ПРО ІНШИХ

За результатами соціологічних досліджень встановлено, що в сучасних сім’ях чоловік і дружина протягом дня більшість часу приділяють роботі, дітям, телевізору, інтернету, хобі і т.д., наодинці подружжя проводять всього близько 4 хвилин в день.
15 травня 1993 року Генеральною Асамблеєю ООН встановлений і відзначається щорічно Міжнародний день сім’ї. Встановлення цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї.
Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу!
Весь світ знає, якою талановитою, працелюбною, духовно багатою є українська нація. Ці високі якості закладаються саме в сім?ї, де дитина отримує перші уроки любові до батька, матері, до своєї Батьківщини. У сім?ї вона набирається сил і натхнення, які допомагають їй впродовж всього життя долати життєві труднощі, досягати вершин і отримувати перемоги, адже саме родина є тією цеглинкою, з якої складається добробут та спокій у нашій державі.
День сім’ї — це безумовно світле та емоційно насичене свято. Проте зовсім не потрібно мати багато грошей, щоб потішити близьких. Навіть невелика порція морозива та спільне складання пазлів може перетворитись на найкращу традицію святкування. Оскільки свято ще дуже молоде, тривалої традиції його відзначання ще немає. Однак, чимало родин придумують свої варіанти як його провести. Залежно від бажання членів сім’ї його можна відсвяткувати в домашній обстановці, за улюбленими фільмами та фірмовими маминими стравами. Чудовим альтернативним варіантом може стати спільна прогулянка, поїздка в дитячий центр, цікава гра, весела фотосесія.
І не важливо в якому статусі перебуває людина, і скільки їй років, адже цей день — прекрасна нагода згадати тих, хто є твоєю родиною. Гарною родинною традицією може стати висловлення слів вдячності. Так мало слова “дякую” в буденному житті, що кілька фраз в письмовому чи усному варіанті здатні кардинально змінити взаємини, зробити їх теплішими, а людей ще ріднішими.
В такий день кожен має нагоду проявити свою людську доброту. Не можна забувати про тих, хто в цей момент залишився без підтримки рідних. Візит у дитячий будинок в цей день стане благородною справою. Не можна забувати й тих, хто перебуває в будинку літніх людей. Стареньким так хочеться почути всього кілька лагідних слів, відчути увагу та тепло наших душ.
Бажаємо усім сім’ям нашої країни миру та процвітання, добробуту та затишку, хай в них панує любов, взаємоповага і взаєморозуміння.

Начальник управління праці та соціального захисту населення

Т.М.Ігнатюк