Цвіти у любові й добрі!

цвіти у любові й добрі!. Зображення 1
Чверть століття тому Верховна Рада України прийняла доленосний документ – Акт проголошення Незалежності України.
24 серпня став переломним моментом у багатовіковому прагненні бути самодостатньою та повноцінною нацією. День Незалежності - здобуток не лише наших сучасників, а результат сукупних зусиль багатьох поколінь наших предків.

Це ще одна можливість вшанувати пам’ять тих, хто ціною власного життя наближав цю подію, хто віддав найдорожче, що є в людини на вівтар служіння Україні.
Сьогодні ми маємо переосмислювати своє ставлення до нашої Незалежності. Те, що 25 років тому здавалося незаперечним фактом, який ніхто не зможе поставити під сумнів, нині сприймається як вистраждана цінність, яку змушені відстоювати.
Україна значно подорослішала за останні два з половиною роки. Сьогодні, як ніколи раніше, це свято висуває перед кожним із нас високі вимоги, спонукає до особливої відповідальності перед собою, власною країною, прийдешніми поколіннями, оскільки це найскладніший період сучасної України, бо проливається людська кров.
Говорячи про наше спільне прагнення до миру, маємо обов’язково зберегти нашу єдність - єдність українців всередині країни. Так склалося, що українська національна свідомість розвивалася в умовах відсутності повнокровної державності, але стійкість духу нації, його здатність до самовідтворення у вкрай несприятливих умовах життя багатьох поколінь зробили можливим проект сучасної України, її вихід в міжнародний економічний, інтелектуальний і культурний простір.
У системі зовнішньополітичних пріоритетів України особливе місце посідає європейська інтеграція. Цей процес на сьогодні особливо актуальний, бо потребує модернізації всіх сфер життєдіяльності українського суспільства та приведення їх у відповідність до стандартів провідних європейських країн.
Нині Україною реалізується значна кількість спільних європейських економічних планів, програм, проектів.
Проте, обов’язковою умовою цього процесу має бути дотримання національних інтересів України.
25 років для держави – не так вже й багато, та в умовах сучасного глобалізованого інформаційного суспільства – це ціла епоха.
Цього періоду достатньо, щоби оцінити пройдений шлях й самим собі дати відповідь на питання, чого вдалося досягти, і до чого треба ще прагнути.
Незважаючи на виклики часу, все ж ми зустрічаємо цю визначну дату з великою любов'ю до рідної землі, маючи вагомі здобутки і ще більші перспективи.
З Днем народження, Україно!
Прес-служба міського голови.