Через роки – пам’ятати!

 

через роки – пам’ятати!. Зображення 1
Вдячність ветеранам за подвиг в ім’я життя, - так називають Покровці фестиваль воєнної пісні «Світло вічного вогню». Він став рухом пам’яті, подією на яку чекають. 72-а річниця Перемоги відкрила нову сторінку фестивалю, який пройшов 4 лютого у Будинку творчості дітей та юнацтва під патронатом міського голови.


Піднесений настрій і радість, що наша історія залишається однією на всіх, - такою була загальна атмосфера фестивалю – головного свята визволення. Воно є хвилюючим як для глядачів, так і учасників, адже цього дня лунають пісні, котрі допомагали вистояти у вирі війни. Кожен загальноосвітній, позашкільний заклад обрав свою мелодію, перші акорди якої проголосив хор ветеранів, склавши пісенний літопис Другої Світової. Головною була тема миру – Перемоги, що залишається в серці й долі.
На цьому наголошував міський голова, адресуючи слова подяки ветеранам, найщиріші побажання Покроввцям. Символічно, що саме на фестивалі, який об’єднує покоління, Олександр Шаповал вручив найвищу відзнаку – «Почесний громадянин Покров» визволителю міста, легендарному льотчику – Павлу Гурі, ветерану війни, активісту руху з військово-патріотичного виховання молоді – Миколі Журбіну. Через поважний вік і хвороби не міг бути присутнім на урочистостях учасник Нікопольсько-Криворізької операції, розвідник – Роман Судольський. У переддень свята міський голова завітав до ветерана, аби особисто привітати зі святом, присвоєнням звання «Почесного громадянина Покров» - подякувати солдату, що пройшов війну від першого до останнього дня.
«Світло вічного вогню» об’єднало всіх – героїв передової, тилу, малолітніх в’язнів фашизму. Цього дня вони приймали поздоровлення, ювілейні урядові медалі, подарунки від міського голови.
За особливі заслуги у військово-патріотичному вихованні молоді подяки й грошові премії від народного депутата України Андрія Шипка передано учаснику бойових дій Роману Судольському, вручено хору ветеранів під керівництвом Почесного громадянина міста, ветерана праці – Павла Філіна-Юркова, ветерану педагогічної справи, що багато років опікувалась музеєм бойової слави школи №5 – Валентині Овсянкіній.
Ветеранам адресували найкращі побажання з незмінним: «Спасибі за мир!» Більшості з них вже далеко за 80-ть, найстаршим – за дев’яносто. Для кожного день звільнення залишається найсвятішим, одне лише засмучує, що поважний вік не дозволяє зустріти 4 лютого разом з земляками. Напередодні свята міський голова, його заступники, відвідали ветеранів, які не можуть взяти участі в урочистостях. З теплими словами вручили солдатам Другої Світової ювілейні медалі та подарунки, воїнам, які залишаються взірцем істинного патріотизму, служіння своїй країні.

через роки – пам’ятати!. Зображення 2  через роки – пам’ятати!. Зображення 3

через роки – пам’ятати!. Зображення 4  через роки – пам’ятати!. Зображення 5

Прес-служба міського голови.