Батьківські кошти – під контролем

батьківські кошти – під контролем. Зображення 1

Підключення до електронної платіжної платформи обговорювали минулої п’ятниці керівники освітніх закладів разом із головами батьківських комітетів.
На останній сесії міськради депутати підтримали ініціативу міського голови про введення у Покрові сервісу для обслуговування і контролю освітніх платежів EduPay бюджетними установами і закладами освіти. Прийняте рішення безпосередньо стосується закладів управління освіти, міської школи мистецтв та музичної школи. А вже наступного дня відбулася освітянська нарада за участі заступника міського голови Наталії Бондаренко та начальника управління освіти Галини Рубахи.


Присутні дізналися про механізми нової платіжної системи, мета якої - внесення прозорості у використання батьківських коштів та посилення контролю за цільовим використанням благодійних платежів. Нововведення торкнеться усіх без винятку освітніх закладів міста і сприятиме посиленню батьківського та громадського контролю не лише за благодійними коштами, а й бюджетними витратами.
Переваги системи EduPay наразі оцінили чимало освітніх закладів із п’яти регіонів України, де через електронну платформу батьки сплачували за ЗНО, харчування, благодійні внески та інше. Як на практиці діє сервіс для обслуговування освітніх платежів, учасники наради мали змогу дізнатися, переглянувши підбірку відеоматеріалів.
Очікується, що вже на цьому тижні до міста приїдуть фахівці для підключення закладів освіти до нового онлайн-сервісу.
Прес-служба міського голови.