DREAM - Державна цифрова екосистема управління відновленням інформує

Шкільні укриття: прогрес по проєкту Покровського ліцею №8, Дніпропетровська область

З початком повномасштабного вторгнення всі заклади освіти міста Покров, що на Дніпропетровщині, перейшли на дистанційну форму, в тому числі і Покровський ліцей №8, в якому навчалося майже 400 учнів.

Аби повернути дітей до очного навчання, було вирішено будувати нове протирадіаційне укриття.

Проєкт передбачає зведення укриття як окремо розташованої підземної монолітної залізобетонної споруди з трьома евакуаційними виходами. Укриття буде облаштовано для зручного навчання та перебування 900 осіб, в тому числі людей з інвалідністю.

На впровадження проєкту громада залучила кошти місцевого бюджету. Крім того, проєкт укриття отримав кошти державної субвенції, розподіл якої цього року відбувався з використанням екосистеми DREAM.

❕Станом на 25 липня 2024 року укладено договір з підрядною організацією, що виконуватиме роботи, та проведена підготовка основи під фундамент.

Загальний бюджет проєкту становить 147,8 млн гривень. Завершити будівництво укриття планується до кінця 2024 року.

Створення проєкту та робота з DREAM було новинкою для всіх. Але не так все страшно, як здалось на етапі подання заявки на субвенцію. Наразі ми працюємо над звітністю по виконаних роботах, - зауважила Вікторія Ложченко, інженер-будівельник господарчої групи Управління освіти виконавчого комітету Покровської міської ради.

Проєкт в DREAM: https://bit.ly/4bVMEwF

Більше - https://bit.ly/3WtDqCf

Все про облаштування шкільних укриттів: https://fortetsia.gov.ua

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України Міністерство освіти і науки України Дніпропетровська обласна державна адміністрація Open Contracting