Знання - запорука безпеки

Основи безпечної поведінки та знання алгоритмів дій у надзвичайних ситуаціях є необхідними навичками для сучасних дітей.

Саме тому цей тиждень у закладах освіти гприсвячують безпеці життєдіяльності. Педагоги за допомогою різноманітних активностей формують у школярів відповідальне ставлення до свого життя та здоров'я, нагадуючи їм основні правила безпечної поведінки. Окрім цього, особливу увагу приділено гуманному ставленню до інших та вмінню надавати допомогу тим, хто опинився в небезпеці.

Зокрема, у ліцеї №9 були проведені бесіди з елементами тренінгу про безпечне користування електроприладами, обережне поводження з вогнем і дотримання правил техніки безпеки. Дітям також пояснювали, як поводитися при виявленні вибухонебезпечних предметів.

У ліцеї №6 школярі відпрацьовували навички надання першої медичної допомоги постраждалим. Особливо цінним є те, що навчання проходить як у теоретичній, так і в практичній площині.

Не забувають у школах і про важливість  збереження ментального здоров’я учнів, адаптації до навчального процесу після канікул.

Щоб дитина могла впевнено і безпечно крокувати дорослим життям, важливо з дитинства навчити її цінувати неповторність власного життя та життя інших людей.

Прес-служба міського голови.