Легенді радіоспорту Покрова, Почесному громадянину мІста Миколі Голубу — 75!

Сьогодні ювілейну дату відзначає людина, чиє ім’я стало символом технічної творчості та радіоспорту міста – Микола Гнатович Голуб.

Майже півстоліття він відкривав перед юними покровчанами світ зв’язку на коротких хвилях, де кожна перемога ставала не лише особистим досягненням, а й гордістю для всього міста.

Микола Гнатович не завжди був педагогом. Свою кар'єру розпочав у автотранспортному цеху, але доля повела його іншим шляхом. У 1975 році він очолив колективну радіостанцію Будинку творчості. Відтоді життя змінилося, як і життя багатьох хлопців та дівчат, які знайшли своє покликання завдяки навичкам, отриманим у колективній.

З тих пір досягнення радіоспортсменів Покрова стали безпрецедентними. У найвіддаленіших куточках світу лунали позивні їхньої станції, а перемоги на всеукраїнських та міжнародних змаганнях говорили про одне – Покров має одну з найсильніших команд.

Чемпіони світу та України, багаторазові володарі Кубку України – це лише частина успіхів, яких досягли вихованці Миколи Гнатовича. Окрім радіозв'язку, гуртківці Будинку творчості опановували найсучасніші технології та знання, готуючись до світових змагань, де англійська мова та код Морзе стали невід'ємними складовими їхніх перемог.

Вони стали не просто спортсменами, а технічними фахівцями, здатними обслуговувати й удосконалювати радіоапаратуру, керувати нею, приймати відповідальні рішення в складних умовах змагань.

Міський голова Олександр Шаповал, який завжди наголошував на важливості технічного напрямку, сьогодні зазначає:

- Внесок Миколи Гнатовича Голуба у розвиток технічної творчості та радіоспорту в нашому місті неоціненний. Завдяки колективній радіостанції Покров знають у всьому світі. Велика вдячність педагогу за ті можливості, які він подарував нашим дітям, і за любов до рідного міста, до своєї справи, яка надихає.

Не дивно, що багато випускників, пройшовши школу Миколи Голуба, обирали технічні виші, а їхні досягнення продовжували славну традицію радіоспорту Покрова.

Микола Гнатович більше ніж учитель. Для багатьох він став товаришем, наставником, який своїм прикладом надихав на постійне самовдосконалення та досягнення нових висот. Не випадково він був удостоєний звання Почесного Громадянина міста Покров та відзначений обласною пам'ятною ювілейною медаллю, яка вручалася громадянам Дніпропетровщини за особисті заслуги перед Україною.

Історія Миколи Голуба вражає ще більше, коли дізнаєшся, що ця людина майже повністю втратила зір і все-одно навчала дітей.

Також ця історія про любов і підтримку. Бо його очі, душа і натхнення - дружина Галина Петрівна.

Сьогодні, у день свого 75-річчя, ювіляр продовжує залишатися прикладом для своїх учнів. Незважаючи на заслужений відпочинок, він досі має зв’язок зі своїми вихованцями, які вдячні йому за все, що він зробив для їхнього професійного та особистісного становлення.

Нехай цей день стане ще одним символом багатогранної та плідної праці наставника. Бажаємо Миколі Гнатовичу здоров'я, добра та мирного українського неба над головою.

Прес-служба міського голови.