Звітував міський голова


Основним питанням пленарного засідання чергової 17 сесії Покровської міської ради став звіт міського голови про виконання програми соціально-економічного розвитку міста Покров за 2016 рік.
Перш ніж перейти до детального аналізу усіх сфер життєдіяльності міста, Олександр Шаповал наголосив: « Мета моєї діяльності завжди була є і буде одна: все можливе й неможливе робити на користь земляків та рідного міста».
Озвучені показники та результати діяльності свідчили, що завданнях , на яких було зосереджено основні зусилля, успішно виконані. Передусім це – виконання міського бюджету, створення умов для комфортного проживання та комплексного благоустрою Покрова, залучення територіальної громади до розв’язання загальноміських проблем, забезпечення належного функціонування соціальної сфери.

Свою доповідь Олександр Шаповал завершив словами вдячності до земляків за виявлену довіру та підтримку системних змін, котрі відбувались протягом року. Подякував громадським активістам та усім, хто сумлінно працював над вирішенням поставлених завдань – депутатам міської ради, членам виконавчого комітету, колективам комунальних підприємств та навчальних закладів, керівникам підприємств та установ міста, підприємцям, народному депутату Андрію Шипку, депутатам обласної ради – Сергію Шуваєву та Марині Петросянц за підтримку та розуміння, злагоджену роботу та активну дієву позицію у вирішенні питань життєзабезпечення міста.
Прийнявши до відома звіт міського голови, депутати розглянули ще 16 питань. Зокрема кілька з них пов’язані зі змінами у Податковому кодексі та деяких інших законодавчих актів України щодо збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році. Було затверджено проект рішення про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для об’єктів нежитлової нерухомості, для об’єктів житлової нерухомості та транспортний податок.
Депутати ухвалили черговий платіжний реєстр, затвердивши розмір соціальної матеріальної допомоги на встановлення приладів індивідуального опалення соціально вразливим верствам населення в рамках Програми децентралізації теплопостачання в місті Покров. Коментуючи проект даного рішення, начальник управління ЖКГ Віктор Ребенок зазначив, що це вже друга черга, тобто встановлюють опалення у квартирах, де від централізованого опалення господарі відмовились ще задовго до оголошення у Покрові децентралізації теплопостачання і не спроможні були самостійно вирішити дане питання. Зобов’язання ж, які брало на себе місто по переводу соціально-вразливих верств населення на індивідуальне опалення, можна вважати виконаними. Перша черга закрита.
Впродовж пленарного засідання було прийнять ще ряд рішень, що стосувалися комунальних та земельних питань.
Друге пленарне засідання 17 сесії має відбутися 20 січня.
Прес-служба міського голови.