Зустрілися з солдатами війни

зустрілися з солдатами війни. Зображення 1


День звільнення міста від фашистських загарбників для міського народного історико-краєзнавчого музею ім.М.Занудька дата особлива. У закладі зібрано матеріали, які розповідають про часи окупації краю і лютий 44-го, коли тривали жорстокі бої за гірницьку землю. З кожним роком фонди поповнюються новим документальним підтвердженням подій, яким немає забуття. І 2016-й не став виключенням.

Покроввці мали змогу особисто ознайомитися з експозиціями, присвяченими народно-визвольній боротьбі, що є постійнодіючими. Зустрітися з ветеранами, живими свідками Другої Світової.
Напередодні свята визволення у музеї відбувся вечір пам’яті з символічною назвою – «За нас життя ви віддали.» Під час якого молодь міста – учні професійно-технічного училища, мали змогу почути про війну від людей, які пройшли її дорогами: учасників бойових дій, малолітніх в’язнів фашизму, дітей війни. Про те, що не забути, розповідали ветерани – Андрій Череп, Павло Гура, Микола Журбін. Про війну за сьогоднішніх, мирних часів, говорили воїни АТО, колишні афганці, ветерани Збройних Сил. Цей захід є визначальним, з нього починається цикл зустрічей, що будуть спільно проведені до велично-скорботних дат Другої Світової керівництвом музею та благодійним фондом «Вікторія» за підтримки німецького фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє».
Прес-служба міського голови.

зустрілися з солдатами війни. Зображення 2