Зустріли літо з новими перемогами

Учні Дитячої школи мистецтв закінчили навчальний рік яскравим творчим акордом.

Вихованці театрального колективу “Сюрприз” потужно заявили про себе на Міжнародному багатожанровому фестивалі-конкурсі “Перлина Дніпра”, що відбувся у кінці травня в Запоріжжі.  Юні театрали представили себе у номінації “Театральна творчість - художнє читання”.

Гран - прі конкурсу завоював Даніїл Руднєв. Титул “Яскравий талант фестивалю” та диплом лауреата І ступеню здобула Вероніка Руднєва. Софію Горобій нагородили дипломом І ступеню. Покровчани повернулися з дипломами, медалями кубками та подарунками,  викладач Неля Піхтіна отримала подяку від організаторів конкурсу.

Учасниця театрального колективу Софія Балтян відзначилася ще в одному конкурсі. Серед великої кількості учасників у номінації “Декламування” покровчанка виборола ІІ місце Всеукраїнського фестивалю-конкурсу учнівської та студентської творчості “Змагаймося за нове життя”, присвяченого Лесі Українці.

Перемоги мають і скрипалі . У регіональному конкурсі учнів шкіл естетичного виховання “Юний ансамбліст”, що проходив у Кривому Розі, перемогу здобули два колективи. Ансамбль скрипалів “Дударики” здобув ІІ місце, викладач Галина Турукало, концертмейстер Діана Куартова. ІІІ місце у ансамблю “Веселі струни”, викладач Юлія Журавель, концертмейстер Діана Куартова.

Увінчався успіхом творчий дебют вокаліста Олександра Комарця. За результатами журі Всеукраїнського фестивалю-конкурсу “Весняний зорепад - 2021”,  він став лауреатом І премії. Подяками нагороджені викладач Антоніна Жуковська та концертмейстер Наталія Дев’ятко.

Гарні результати  здобули вихованці Антоніни Жуковської ще в одному конкурсі. Оксана Швець та Ориша Діордієва, яка теж вперше взяла участь у творчому змаганні, стали лауреатами ІІ премії Всеукраїнського фестивалю мистецтв, що проходив у м. Одеса.

Нову перемогу - ІІ премію Всеукраїнського фестивалю - конкурсу “Сузір’я талантів” здобула юна піаністка Ольга Радік. Дівчинку підготувала викладач Наталія Остапчук.

Відомі результати Міжнародного конкурсу виконавців на народних інструментах “Арт - Домінанта”, який об'єднав майже 400 солістів, 60 ансамблів, 12 оркестрів з України, Австрії, Білорусі, Естонії, Канади, Італії, Латвії, Литви, Польщі, Швеції, Словаччини та інших країн. За висновками міжнародного журі, учениця Школи мистецтв Варвара Сізова завоювала ІІІ премію конкурсу.

Перемоги мають і учні ДШМ художнього віддіду. Вихованка викладача Тетяни Думчикової - Олександра Бєлкіна має І місце обласного онлайн — конкурсу малюнку “Жінка може все”, номінація “Жінка - символ краси”.

Вітаємо переможців та їхніх наставників з гарними результатами. Бажаємо нових творчих перемог!

Прес - служба міського голови.