Зручно і безпечно

зручно і безпечно. Зображення 1
Вулиця Центральна завжди була головним міським сполученням. Незважаючи на її суто пішохідне призначення, основну магістраль не обминали велосипедисти. Питання можна чи ні курсувати на двоколісному транспорті, не створюючи при цьому незручностей перехожим, поставало не перший рік. Цього року до проблеми підійшли комплексно – створили велодоріжку.


Про маркування дороги для велосипедів говорили давно. По перше – це зручно, по друге – безпечно. Велосипед вже давно став засобом пересування, завойовує все більшу популярність, тож не рахуватися з цим фактом, не можна. Те, що Центральна потребувала організації руху, є очевидним. Кроки до цього було зроблено на початку травня з визначенням дороги для велосипедів. Велошлях є двостороннім, з напрямком руху, з’явилися і відповідні знаки. Загальна довжина – понад кілометр. Поява маркування стала доволі резонансною подією, навіть обговорювалась у соцмережах. Не всі прийняли нововведення, були й ті, хто не вбачає доцільності таких дорожніх реформ.

зручно і безпечно. Зображення 2
Переваги одразу оцінили молоді матусі, яким тепер не треба хвилюватися про випадкову "зустріч" малюка з велокерманичем.
Що це нагально й необхідно, говорить велоспільнота Покрова. Володимир Іванов, учасник Чемпіонату України серед любителів підкреслює, що такі деталі виховують культуру руху, коли враховуються інтереси як велосипедистів, так і пішоходів.
Прес-служба міського голови.

зручно і безпечно. Зображення 3