Місто за тиждень

місто за тиждень. Зображення 1
Освіта
У закладах освіти триває оздоровча кампанія, кожного дня для дітей проходять цікаві заходи, екскурсії. Малеча займається з майстринями Будинку творчості, відвідує басейн. Відпочиває з користю. Для випускників гаряча пора, продовжується ЗНО, абітурієнти вже склали тести з математики, української мови та літератури, англійської мови, біології. Серед основних завдань – підготовка до нового навчального року, про це йшла розмова на нараді управління, де також обговорювали порядок зарахування учнів першого класу до закладів загальної середньої освіти.


Соціальна сфера
За тиждень до управління праці з різних питань звернулося 1148 містян. Фахівцями здійснювалися обстеження умов проживання окремих категорій громадян, пройшла комісія з питань заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій, проводилася робота із сім’ями, що потребують допомоги у вирішенні питань соціального спрямування. Робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати обстежено 50 суб’єктів підприємницької діяльності, виявлено 6 порушень, працевлаштовано 5 осіб. На сьогодні в управлінні обліковується 1958 пільговиків, 73 отримувачі житлових субсидій, 248 демобілізованих учасників АТО, 370 внутрішньо переміщених осіб.
Центр зайнятості
За тиждень провів вісім профорієнтаційних заходів, серед них семінар для роботодавців – "Знання трудового законодавства – вимога сьогодення".
Медицина
Центр первинної медико-санітарної допомоги відвідало 1426 містян, 25 надана невідкладна допомога в амбулаторіях. У добовому стаціонарі ЦМЛ проліковано 108 пацієнтів, на лікуванні денного стаціонару хірургії перебуває 50 пацієнтів, терапії – 82.
Комунальна сфера
"Добробут" висаджує квіти, впорядковуючи квітники й газони, паркові зони. На часі покіс трав, благоустрій міста.На цьому тижні підприємство продовжило санітарну обрізку дерев, обслуговували лінії зовнішнього освітлення, об’єкти дорожньої інфраструктури. Міськводоканал виконував заявки по водопровідних мережах, здійснював благоустрій територій після виконання робіт.
Наддзвичайники
У вогнеборців тиждень пройшов спокійно, без надзвичайних ситуацій та пожеж.
Прес-служба міського голови.