Зона уваги

зона уваги. Зображення 1
Крадіжки каналізаційних люків останнім часом набули масового поширення по усій країні, не оминувши і наше місто. Наслідки діяльності мисливців за металом не лише завдають збитки міським комунальним підприємствам, а й несуть реальну загрозу життю та здоров’ю мешканців Покрова.
Як констатують у Житлово-експлуатаційному об’єднанні, з початку року було викрадено 104 каналізаційні люки, почастішали крадіжки каналізаційних труб із підвальних приміщень багатоповерхівок.


За даними міськводоканалу, за аналогічний період крадії залишили без кришок 82 водопровідних та каналізаційних люки, що знаходяться на балансі підприємства. Щотижня недораховують комунальники близько десятка люків та накривають зіяючі діри пластиковими або залізобетонними, котрі не представляють інтерес для «металістів». Склавши акт обстеження пропажі та накриття, юристи комунальних служб у визначеному порядку подають заяви до правоохоронних органів.
Як повідомили у міському відділенні поліції, за даними фактами відкрито кримінальні провадження за ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться оперативно-розшукові заходи.
Географія крадіжок охоплює і центральні райони міста, й околиці, і приватний сектор. На жаль, біля кожного люка неможливо поставити охорону, де орудуватимуть зловмисники наступного разу – не знає ніхто. Тож і комунальники, і правоохоронці звертаються до мешканців міста, бути пильними, ставши свідками протиправних дій, намагатися запам’ятати номера автомобілів, прикмети зловмисників та не зволікати з повідомленням до поліції.
Прес-служба міського голови.