Історія стала його покликанням

історія стала його покликанням. Зображення 1
Вечір-зустріч із Почесним громадянином міста Миколою Журбіним продовжив цикл музейних розповідей про славних покровчан.


Життєвий шлях ветерана, який 20 березня переступив 90-річний рубіж, став темою великої розмови, ініційованої музейною спільнотою.
На зустріч з Миколою Журбіним прийшли учні професійно-технічного училища, бібліотечні працівники, члени ради музею, хто всі ці роки відкривав забуті сторінки історії з публікацій Миколи Григоровича. Сторінки ж долі ветерана перегортали його земляки, розповідаючи про солдата війни, який пройшов останніми дорогами Другої Світової, кадрового офіцера вже за мирних часів, будівничого, що піднімав народне господарство і звичайно ж, про громадського діяча, для кого збереження історичної пам’яті стало справою честі.
Сотні городян відкривали учорашній день країни зі статей Миколи Григоровича. Ветеран виховав у повазі до історії своїх синів, кадрових офіцерів – Сергія та Юрія. На музейному вечорі вони були поряд з батьком, дякували покровчанам за повагу до найріднішої людини, відзначаючи важливий факт – присвоєння міською владою у 2016 році Миколі Журбіну високого звання Почесний громадянин міста.
На вечорі активісту ветеранської, музейної справи, справжньому патріоту своєї землі, Миколі Григоровичу присвячували вірші, пісні, дякуювали людині, котра присвятила себе служінню Вітчизні.
Прес-служба міського голови.

історія стала його покликанням. Зображення 2

історія стала його покликанням. Зображення 3