Життя підопічних денного перебування територіального центру

життя підопічних  денного перебування територіального центру . Зображення 1

Піклування про організацію дозвілля та відпочинку, саморозвиток підопічних територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) покладено на відділення денного перебування. Саме цим відділенням проводяться найрізноманітніші заходи. Наприклад у літню пору року для зняття емоційної напруги та стресу проводяться виїзди на природу, один з яких було здійснено 19 серпня на базу відпочинку ПАТ «ОГЗК», в день святкування яблучного Спаса. Поїздка допомогла людям похилого віку змінити домашню обстановку та морально розслабитися на природі в колі друзів. Під час поїздки з підопічними було проведено ранкову гімнастику - релакс, різні конкурси, ігри. Підопічні залюбки співали народні пісні, купались у річці, фотографувались. Поїздка супроводжувалась народознавчою сторінкою про Спас яблучний та День бджільництва. Таким чином, відпочинок поєднався з отриманням позитивних емоцій, нових вражень та цікавої інформації.
У відділенні денного перебування кожен має можливість знайти собі заняття до душі, реалізовувати свої творчі здібності, отримувати професійну підтримку в складній життєвій ситуації, провести час у дружньому колі, познайомитись з новими, цікавими людьми.
Всьому цьому сприяє згуртований колектив та професійне керівництво. Адже обов’язками та справою всього життя, працівників територіального центру, є піклування про тих, хто цього потребує.
На передодні свята Дня Державного Прапору організовано роботу щодо розміщення державної символіки в установі та проведено акцію «Прапор у твоєму вікні» з залученням підопічних .
До 25-ї річниці Незалежності України в територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) 23.08.2016 року відбувся урочистий захід з нагоди свята «Моя Україна – єдина і вільна». В приміщенні територіального центру зібралися більше як 40 громадян похилого віку та гостей.
З привітальним словом виступили директор територіального центру Даниленко Наталія Едуарівна, голова громадської організації ветеранів АТО Височин Дмитро Олегович, підопічний терцентру громадянин – переселенець Нагаш Олександр Іванович. Лунали слова подяки людям похилого віку за вагомий внесок у створення нашої незалежної країни.
Урочистий захід прикрасили виступи підопічних поетів- аматорів територіального центру Л.Хайміної., В.Чорнобука., Т.Зеленської, які розповідали авторські вірші про красу та велич рідної України. Короткий екскурс в історію нашої держави провели ведучі, в.о. завідувача відділення денного перебування Шевченко З.О. та психолог відділення денного перебування Сафонова Н.А.
В концерті також приймав участь творчий колектив підопічних територіального центру гурту "Джерело". Різноманітною була музична програма у виконанні колективу, лунали пісні на патріотичну тему, багато ліричних та гумористичних українських народних пісень.
Святковий концерт закінчився щирими посмішками, бурхливими оплесками та безмежною вдячністю всіх присутніх.
Традиційно, до Дня Державного Прапору та 25-ї річниці Дня незалежності України, у місті проведено заходи в яких взяли участь підопічні та працівники територіального центру.