Життя без перешкод

життя без перешкод. Зображення 1
Питання вільного доступу інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктур обговорювалося днями у виконкомі під час чергового засідання комітету доступності.


Налагодження життя в соціумі людей з обмеженими фізичними можливостями, насамперед, колясочників, піднімалося на засіданні, що пройшло під головуванням заступника міського голови Олександра Чистякова, за участі провідних фахівців виконкому, соціальних закладів міста, очільників громадських організацій. На важливості відповідності об’єктів міської інфраструктури діючим вимогам доступності наголошували члени комітету, як і на кроках з координації дій у напрямку підтримки інвалідів.
Сьогодні у місті 2141 мешканець з інвалідністю, 180 з них належать до маломобільних груп населення з вадами слуху й зору, 51 - на інвалідних візочках. Про проблеми, з якими найчастіше стикаються люди з особливими потребами - колясочники, говорили представники громадської спільноти «Крила життя». Підкреслювалося, що зусилля влади направлені на адаптацію міського простору до потреб особливих людей. Приміщення соціальної сфери оснащені пандусами, поручнями, спостерігаються позитивні зрушення і в облаштуванні об’єктів дорожньої інфраструктури, нанесено дорожню розмітку, визначено місця паркування інвалідів. За минулий рік реконструйовано 35 пішохідних переходів, облаштовано 45 вузлів примикання. Разом з тим залишається відкритим питання пристосування приватних торгівельних приміщень, деяких банківських установ. Створення належних умов життєдіяльності є одним з першочергових завдань, про що наголошувалося на засіданні. Комітетом вироблено подальші кроки щодо забезпечення рівного доступу людей з особливими потребами до об’єктів громадського користування.
Прес-служба міського голови.

життя без перешкод. Зображення 2

життя без перешкод. Зображення 3

життя без перешкод. Зображення 4