Засідання громадської ради


29 березня відбулося чергове засідання громадської ради при виконавчому комітеті Покровської міської ради. Основною темою черги денної консультативно - дорадчого органу стало обговорення обласної Стратегії поводження з твердими побутовими відходами в контексті впливу на екологічну ситуацію в місті.

Засідання проходило за участю референта міського голови Ольги Середи та нещодавно призначеного радника міського голови - Тетяни Борщаговської. 

Заступник голови громадської ради Олег Колпакчі висловив переконання, що реалізація програми зробить екологічну обстановку у місті більш безпечною. Адже за попередніми розрахунками, аби впорядкувати існуюче сміттєзвалище, необхідно 92 мільйони гривень - сума, яка для міста непід’ємна. Програмою ж передбачено перетворити місце збору сміття на повноцінний полігон, де будуть дотримуватися відповідні екологічні нормативи та здійснюватиметься сортування сміття з подальшою переробкою.Крім того, ми можемо розраховувати на зменшення кількості твердих побутових відходів поблизу міста, адже Стратегія передбачає сортування і максимальну переробку (до 70%) твердих побутових відходів, які спрямовуватимуться на шість центральних полігонів області.

Секретар громадської ради Людмила Носевич вважає реальним кроком у напрямку вирішення проблеми сміттєзвалища те, що область взяла на себе відповідальність, а місто готове до співпраці. Приведення діяльності у даній сфері до чітких правових норм, дасть можливість і громадськості, при потребі, дієво впливати на ситуацію. Позитивно оцінювали перспективні зрушення й інші виступаючі – Віталій Гомон (профком ПАТ «ОГЗК», Лідія Бєлишева (міська рада ветеранів), Людмила Кухтіна (голова ОСББ).
Підсумовуючи задану тему, голова дорадчого органу Ольга Ревт наголосила, що завдання громадської ради - сприяти розвитку міста, а не навпаки. Усі висловлені думки знайшли своє відображення у резолюції засідання дорадчого органу. Громадським організаціям рекомендувалося у статутній діяльності керуватися достовірною інформацією та офіційними документами, а в разі виникнення питань озвучувати їх на громадській раді, яка має важелі для їх з’ясування.
Члени громадської ради торкнулися і теми діяльності МКП «Ритуал». За останні роки міське комунальне підприємство фактично перестало існувати, а його функції перебрала на себе приватна фірма, ставши монополістом на ринку комунальних послуг. Наразі розробляються механізми, аби відновити повноцінну роботу підприємства, котре є комунальною власністю міста, про що поінформував Олег Колпакчі.
До черги денної також було внесено питання про участь громадських організацій міста у загальноміській толоці, котра відбудеться8 квітня. Пропонувалися у найближчий час подати свої пропозиції, хто де бажає докласти свої зусилля для благоустрою міста Покрова. 
Прес-служба міського голови.