Збираємо тепло сердець

збираємо тепло сердець. Зображення 1
З нагоди Міжнародного дня інвалідів у місті проходять заходи, покликані привернути увагу до потреб людей з обмеженими можливостями.
ЗУСТРІЧ У ТЕРЦЕНТРІ
Для підопічних територіального центру, куди запросили і міські громадські організації інвалідів, відбулася тематична зустріч. Гостей вітала директор установи Наталія Даниленко, а відділ сім’ї та молоді міськвиконкому разом з Молодіжною радою допомогли створити невимушену доброзичливу атмосферу. Учасники заходу не втомлювалися доводити, що люди з особливими потребами мають і особливі таланти. Енергією, позитивом та почуттям гумору дивували поважні слухачі університету третього віку - учасники вокально-танцювального гурту «Джерело». А голова міського об’єднання сліпих Людмила Хайміна та один із лідерів громадської організації для людей із обмеженими можливостями «Крила надії» Микола Сазанович декламували свої авторські вірші.
Усі разом – співали, грали в асоціації, навчилися ліпити із солоного тіста симпатичні підсвічники. Спілкування продовжили за солодким фуршетним столом, де в пригоді став багатолітровий електрочайник, подарований міським головою.


ВІТРИЛА НАДІЇ
А дітей, котрих доля не наділила міцним здоров’ям, традиційно запросили до «Старого роялю». Близько півсотні юних гостей вітала директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Альона Ковтун, від імені міського голови передаючи дітям та їхнім батькам слова підтримки та запрошення на святковий обід. Підтримати родини прийшла і депутат міської ради Валентина Міненко. Не порушуючи усталених традицій, із концертно-розважальною програмою разом із викладачами завітали вихованці Будинку творчості дітей

та юнацтва. А з вікторинами та сувенірами - представники дитячої бібліотеки. Як завжди, до цього дня готувалися учні загальноосвітніх шкіл, охоче долучившись до акції «Іграшка для друга». Щирість ровесників, небайдужість організаторів, доброзичливість юних артистів – вони відчувалися. Діти розкрилися і з головою поринули у безтурботно - гамірну атмосферу свята, батьки були зворушені. Адже їхня найбільша мрія, аби в дітях бачили не лише людей, які потребують допомоги, а, передусім – рівних собі.
Саме інтеграція та інклюзія – це ті принципи, котрі домінують в освітньому просторі міста. Тому міжнародний день людей з обмеженими можливостями різноманітними заходами залишив свій помітний слід в освітніх закладах міста, активно долучилась і міська бібліотека, нагадуючи,що доброта та милосердя – багатоликі, а потреба в них – повсякчас.
Прес-служба міського голови.

збираємо тепло сердець. Зображення 2

збираємо тепло сердець. Зображення 3

збираємо тепло сердець. Зображення 4

збираємо тепло сердець. Зображення 5