Завжди в строю


Наступного тижня ветеранська організація міста відзначатиме  тридцятиріччя. Уособлюючи у собі бойовий і трудовий подвиг старшого покоління, наші ветерани залишаються для містян взірцем найкращих людських цінностей, прикладом небайдужості та активної громадської позиції. У різні часи організацію очолювали авторитетні особистості міста – Єлизавета Василенко, Георгій Ліпатов, а останні 16 років славні традиції своїх попередників продовжує Почесний громадянин міста, ветеран праці Микола Баршунін

Сьогодні, як і протягом десятиліть, одним із головним векторів роботи ветеранської організації залишається патріотичне виховання підростаючого покоління. ХХІ століття з кожним роком залишає все менше і менше земляків, кому завдячуємо перемогою у Другій світовій. Колишнім фронтовикам дедалі важче ділитися тим, що спливає у пам’яті страшним спогадом. Натомість естафету пам’яті підхопило покоління дітей війни, котрі пережили лихоліття окупації. Розстріли і бомбардування, втрата рідних, примусові роботи на чужині, концтабори, сирітство і тяжка праця – все це випало на їхню долю.

Значну роботу проводять члени комісії з патріотичного та громадянського виховання молоді при раді ветеранів – Почесний громадянин міста, Заслужений ветеран України Василина Трохимівна Лінська та ветеран праці Раїса Іванівна Шкалова. Напередодні Дня визволення міста зустрічі зі школярами відбуваються по всіх школах, у Центрі підготовки та перепідготовки виробничих кадрів, проходять у дитячій бібліотеці. Почесні гості не лише діляться спогадами та розповідають про події, які відбувалися у нашому краї під час Другої світової війни, а й говорять дітям про стійкість духу їхніх прадідів, про такі поняття, як честь, гідність, любов до Батьківщини. У свою чергу, діти виявляють великий інтерес до такого спілкування, починають глибше перейматися історією власних родин, більш свідомо ставитися до подій 73- річної давнини.
Прес-служба міського голови.

завжди в строю. Зображення 1

завжди в строю. Зображення 2

завжди в строю. Зображення 3

завжди в строю. Зображення 4