Засідання штабу: назрілі проблеми і перспективи



У п’ятницю під головуванням Олександра Шаповала відбулося чергове засідання оперативного штабу. В ході обговорення поточного стану справ, про які звітували керівники структурних підрозділів виконкому, комунальних служб та соціальної сфери міста, акцентувалася увага на проблемних питаннях.


Серед таких – ліквідація дерев – сухостоїв, зокрема ситуація, що склалася навколо дитячого садка №18, що в селищі Рудник. 40-метрові розлогі тополі несуть потенційну небезпеку для вихованців та персоналу дитячого закладу, особливо в негоду. Було проговорено технічну сторону заходів із ліквідації аварійних дерев, до якої мають приступити вже з понеділка.
Наступне давно назріле і болюче питання, яке піднімалося на штабі – децентралізація системи теплопостачання багатоквартирних будинків. Утримання збиткового підприємства «Покровтеплоенерго» невиправдано дорого обходиться для міста. В умовах постійного здорожчання газу води та електроенергії , враховуючи зношеність обладнання котельні та тепломереж, через які втрати тепла сягають понад 40%, беручи до уваги те, що централізованим опаленням користується лише чверть мешканців, з них сплачують за послуги лише 15% - ситуація критична. З 2006 року підприємство накопичило колосальні мільйонні борги. Тож децентралізація – логічний і неминучий крок. На сьогодні стоїть питання відпрацювання механізмів децентралізації.
Олександр Шаповал поставив завдання перед відповідальними особами ЖКГ також урегулювати питання з приводу відключення від газу не лише боржників, а й добросовісних абонентів, квартири яких знаходяться на одному стояку. Така ситуація склалася по вул. Тельмана 10, Чехова17, Партизанська 55 та Тольятті 26. Наголос було зроблено і на активізації прибирання посипкового матеріалу з пішохідних зон та доріжок, а також відновленню світлоточок.
На контролі знаходиться питання захворюваності на ОРВІ, триває щоденний моніторинг – ситуація не виходить за межі епідпорогу.
Прес-служба міського голови.