Заходи безпеки при святкуванні Водохрещення

заходи безпеки при святкуванні водохрещення. Зображення 1
Сьогодні велике православне свято – Богоявлення Господнє, або в народі – Водохреща.  Схоже негода не вплинула на бажання городян після освячення зануритися у Йорданську купель - бажаючих очистити душу і додати здоров’я тілу не бракує. Для цього у Зоні відпочинку, групою ентузіастів заздалегідь облаштовано місце для занурення, а міський голова залучив відповідні служби, аби масові заходи пройшли безпечно та цивілізовано. Враховуючи погодні умови, подбали про під’їзди до зони купелі. 
 
Та цих заходів може бути недостатньо, якщо учасники святкування не дотримуватися норм безпечної поведінки та поводження на воді.
Їх нагадує відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Покровської міської ради.
ПАМЯТАЙТЕ!
1. Купатися можна тільки у встановлених місцях у присутності представників служби порятунку і медичних працівників.
2. Перед купанням в ополонці необхідно розігріти тіло, зробивши розминку, пробіжку. Не рекомендується вживати спиртні напої, забороняється купатися в стані алкогольного сп’яніння.
3. До ополонки необхідно підходити в зручному, неслизькому взутті, що легко знімається, щоб запобігти втратам чутливості ніг. Краще за все використовувати черевики, або вовняні шкарпетки.
4. Переконайтеся, що сходи для спуску в воду стійкі.
5. Поринати краще за все, не замочивши голову, щоб уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку.
6. При вході у воду намагайтеся швидко досягти потрібної Вам глибини, але не плавайте. Перебувати в ополонці можна не більше 1 хвилини, щоб уникнути переохолодження.
7. Стежте за дітьми під час їх занурення в ополонку. Дитина, яка злякалася, може розгубитися та забути, що вона вміє плавати.
8. Після купання (занурення) розітріть себе і дитину махровим рушником та одягніть сухий одяг.
9. В цілях зміцнення імунітету та унеможливлення переохолодження необхідно випити гарячий чай із заздалегідь підготовленого термоса.
10. Купання в ополонці протипоказано людям при гострих і хронічних захворюваннях.
11. Не виходьте без потреби на лід, не залишайте без нагляду дітей поблизу річки чи ставка, переконайтеся, що лід, на який ви виходите, достатньо міцний. Слід пам’ятати, що надійний лише чистий, не запорошений снігом, лід голубого чи білого кольору. Безпечна товщина льоду становить для однієї людини 5-7см, для групи людей – не менше 15см.
12. Якщо ви виявили у себе перші ознаки загального переохолодження організмупісля купання (зокрема тремтіння, посиніння шкіри, болі у пальцях рук і ніг), негайно звертайтесь за необхідною медичною допомогою!
Нехай зимові свята залишать по собі лише світлі та теплі спогади!
Прес-служба міського голови.