Загальноосвітній ліцей увійшов до 20 найкращих по області за результатами ЗНО

загальноосвітній ліцей увійшов до 20 найкращих по області за результатами зно. Зображення 1
На початку нового навчального року не можна не згадати про ті успіхи та досягнення, які здобула система освіти міста у навчальному сезоні 2017-2018 року.
Так, за інформацією ресурсу osvita.ua, складено список загальноосвітніх шкіл Дніпропетровської області, які зайняли найвищі місця в рейтингу шкіл країни за результатами ЗНО 2018 року.
В якості вихідних даних для складання рейтингу були використані результати ЗНО, отримані випускниками шкіл у 2018 році.
Приємно відзначити, що до першої двадцятки найкращих закладів освіти Дніпропетровщини за цим показником увійшов і представник нашого Покрова. Це загальноосвітній ліцей, який у підсумку опинився на 20 місці престижного рейтингу серед 592 закладів області.
Випускники ліцею в лідерах за результатами ЗНО з різних предметів. Більше 27% здали тест з української мови та літератури на високому рівні 180-200 балів. Відмінні знання показали і в математиці — більше 19% з них також набрали від 180 до 200 балів. 10% представників ліцею здали тест з історії України на аналогічному рівні. Найвищі показники по набраним балам (14,29% і 7,69%) учні цього навчального закладу продемонстрували по таким предметам як біологія та географія. Лідерами стали і в тесті з англійської мови — більше 39% ліцеїстів отримали від 160 до 180 балів, а майже 31% здав його з результатом від 180 до 200 балів.
За цими показниками стоїть велика праця як самих випускників, так і педагогів. Радують й інші освітні заклади Покрова. В загальному рейтингу по місту на другому місці опинився НВК № 2. До речі, йому вдалося потрапити до першої сотні вищезгаданого рейтингу шкіл області за результатами ЗНО (93 місце). На третьому місці представники загальноосвітньої школи № 2. А от найвищий бал серед одинадцятикласників набрав вихованець дев’ятої школи Іван Макаров - рекордні 199 балів з математики! Хлопцю не вистачило лише одного балу аби потрапити до почесної категорії випускників України, яким підкорилася найвища межа оцінювання рівня освіти.
Такі вагомі здобутки свідчать про високий рівень наших навчальних закладів, їх конкурентоспроможність та перспективність.
Прес-служба міського голови.