За участі Мінветеранів в Україні організовано семінари щодо обговорення ветеранської політики

Робочі зустрічі з обговорення бачень ветеранської політики проводитимуться в різних містах України 30 жовтня – 30 листопада 2023 року. Як розповів директор Департаменту соціальної роботи Мінветеранів Руслан Приходько, такі семінари слугуватимуть майданчиком для презентації основ ветеранської політики в Україні та концепції відповідного проєкту Закону України про основні засади державної ветеранської політики.

????Участь у робочих зустрічах беруть представники громад, Мінветеранів, профільних міністерств, ветеранських центрів, надавачів послуг ветеранській спільноті на регіональному та національному рівнях.

????Перший такий захід відбувся 30 жовтня у місті Мукачево, що на Закарпатті. Зокрема, учасникам представлено аналітичний звіт щодо різних аспектів соціальної реінтеграції ветеранів із особливим акцентом на інклюзивності, виявлені фізичні та інші бар’єри та перепони на шляху соціальної реінтеграції. А також ролі, які відіграють та можуть відігравати ветеранські організації у сприянні реінтеграції Захисників та членів їхніх родин в процесі підтримки під час повернення до цивільного життя, зокрема шляхом розбудови інклюзивності.

???? “Проведення робочих зустрічей з напрацювання і обговорення бачень ветеранської політики та кращих регіональних практик сприятимуть розробленню актуального законопроєкту у сфері ветеранської політики, а також розробці дорожньої карти та рекомендацій з метою впровадження заходів по усуненню виявлених перепон на шляху соціальної реінтеграції ветеранів, у тому числі осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів їхніх сімей, родин загиблих”, – зазначив Руслан Приходько.

????Зазначені семінари організовано при підтримці Міжнародної організації з міграції (MOM) в рамках проєкту “Шлях Стійкості” за фінансування Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини та за результатами загальнонаціонального опитування ветеранів, проведеного у 24 областях України та м. Києві.