За покликом серця

за покликом серця. Зображення 1

Сьогодні Покров разом із усією Україною вшанував земляків, які у найскладніший для нашої країни період, першими стали на її захист.
День українського добровольця вдруге відзначається на державному рівні, ця дата обрана не випадково. Саме 14 березня 2014 року, усвідомлюючи високий ризик військового вторгнення на територію материкової України, півтисячі добровольців із Самооборони Майдану прибули на військовий полігон у Нові Петрівці, ставши першим добровольчим батальйоном, про це нагадав покровчанам секретар міської ради Анатолій Пастух під час урочистого зібрання з нагоди свята.

Високу громадянську свідомість у той визначальний період виявляли і покровчани. Як згадує військовий комісар міста, підполковник Сергій Дем’янчук, уже наступного дня після рішення Ради національної безпеки та оборони про зміцнення обороздатності країни, до військового комісаріату звернулося близько півсотні мешканців міста, які бажали піти добровольцями. Люди різного віку, статі та професій готові були залишити домівку, аби стати на захист своєї землі та порушити плани агресора.
Цього дня ми згадуємо і тих земляків, які не повернулися із зони проведення антитерористичної операції. Почесних громадян міста Дмитра Стрільця, Олександра Ісаєнка, Олега Кравченка та Олександра Мокієнка громада вшанувала хвилиною мовчання.за покликом серця. Зображення 2
На адресу тих, хто не роздумував, коли постало питання бути чи не бути нашій державності, лунали вдячні слова та пісенні вітання.
Тематичні заходи відбулися і в закладах освіти та культури міста.
Сьогодні у міському історико-краєзнавчому музеї відкрилася персональна виставка Вікторії Кізінчук. Юна художниця осягає різні техніки малюнку та живопису в ізостудії Будинку творчості (викл. В.В. Савенко). за покликом серця. Зображення 3Малювання допомагало дівчинці долати хвилювання за батька -Олександра Іванович, який з першою хвилею мобілізації пішов добровольцем на схід нашої країни та побував в сумнозвісному "іловайському котлі". Сьогодні він працівник Північного карєру ГЗК. Попри переживання, роботи дівчини утверджують оптимізм, добро та мир. за покликом серця. Зображення 4
Серед перших відвідувачів виставки – мама, Лариса Володимирівна, бабуся, Наталья Вікторівна та дідусь, Володимир Олексійович, та тато, Олександр іванович,на честь якого, власне, організована виставка"Український доброволець - взірець патріотизму".
Усі охоці зможуть побачити роботи Вікторії протягом найближчих двох тижнів у міському музеї.
Прес-служба міського голови.