Близько двох тисяч учасників – перший відбірковий тур “Z_ефір»”б’є рекорди

близько двох тисяч учасників – перший відбірковий тур “z_ефір»”б’є рекорди. Зображення 1
Чотирнадцятого березня Покров дав старт масштабному мистецькому проекту – обласному дитячо-юнацькому фестивалю-конкурсу, що проходить під патронатом голови облдержадміністрації Валентина Резніченка.
Організований ДніпроОДА, "Z_ефір""став ще однією важливою ініціативою з підтримки творчо-обдарованої молоді. Майже три місяці Дніпропетровщиною триватиме марафон, який відкрив Покров.

 


-Ми раді, що саме з нашого міста стартує фестиваль, який вже з перших днів завойовує серця юних і креативних, - наголошує міський голова Олександр Шаповал, - вдячні організаторам за починання, яке розкриває нові можливості для наших дітей. "Z_ефір"" починає свою історію, бажаємо успіху його учасникам.

 

близько двох тисяч учасників – перший відбірковий тур “z_ефір»”б’є рекорди. Зображення 2
Перший відбірковий тур, що пройшов вчора у Будинку творчості, став безпрецедентним за кількістю учасників – близько двох тисяч. Професійні та аматорські творчі колективи з Нікополя, Нікопольського району, Марганця, Томаківського, Солонянського районів, Покрова дивували, вражали й захоплювали. Виконавці різних жанрів традиційного, класичного, сучасного музичного, хореографічного, театрального, спортивного та інших видів мистецтва виступали у п’яти номінаціях та двох вікових категоріях. Кожен виступ був самобутнім та несхожим на інший, що характеризувало головну мету конкурсу: допомогти розкритися юним талантам, сприяти самовизначенню. Протягом шести годин тривало прослуховування, професійне журі уважно оцінювало кожен заявлений номер.

близько двох тисяч учасників – перший відбірковий тур “z_ефір»”б’є рекорди. Зображення 3
Незважаючи на те, що конкурс – це боротьба, у Будинку панувала щира дружня атмосфера. Учасники спілкувалися, обмінювалися враженнями, було чим поділитися і викладачам. Тут можна було зустріти відомі творчі колективи регіону, Покров теж був представлений у всіх номінаціях та жанрах. Фестиваль дав можливість обміну досвідом, відкриття нових підходів, прочитання вже знайомого матеріалу.

близько двох тисяч учасників – перший відбірковий тур “z_ефір»”б’є рекорди. Зображення 4
-Це дуже важливе починання, і ми раді, що можемо показати своїх талановитих дітей, що конкурс є безкоштовним. Для регіону це прекрасна можливість продемонструвати рівень роботи, розкрити справжні самородки, - говорить керівник колективу "Дивоцвіт" Наталія Ступка з Олексіївки.
Учасники "Z_ефір""відзначали оптимальність структури проведення конкурсу, зручність територіального розташування міста, де проходить відбірковий тур, рівень організації прослуховувань.
-Нас приємно вразив і здивував Покров, - зазначила Галина Король з Томаківки, - надзвичайно чисте, охайне місто. Відчувається, що тут все робиться, аби мешканцям було зручно та комфортно. Справжнє сучасне місто зі своїм обличчям і гостинністю.
-Вдячні за організацію. Наш колектив був одним із чисельних – понад 20 чоловік, але ми не відчували дискомфорту. Покровчани потурбувалися про гарячий чай, печиво для учасників, створили всі умови, аби нам було тепло й зручно, - зазначає Анна Перле, колектив "Веселі нотки" з Марганцю.

близько двох тисяч учасників – перший відбірковий тур “z_ефір»”б’є рекорди. Зображення 5
Перший відбірковий день, насичений та яскравий, пролетів, мов мить. За його підсумками будуть відібрані учасники наступного етапу, імена яких стануть відомими вже 18 березня. На фіналістів очікуватиме серйозна підготовка до другого та третього турів. Та незважаючи на результати, всі учасники є переможцями, на чому наголошувало журі, вручаючи кожному дипломи та поздоровляючи зі ще одним важливим кроком до творчих вершин.
-Сьогодні дано старт великому творчому проекту, - зазначила радник губернатора Ольга Горб, - не очікували, що вже перший відбірковий тур збере таку кількість учасників. Кожен з дітей налаштований на перемогу, можуть проявити себе у декілька жанрах. У цьому і є головна спрямованість фестивалю – розкриття творчого потенціалу дітей і молоді.
"Z_ефір"" став для них метою, подією – яскравим творчим святом, яке продовжується.
Прес-служба міського голови.

 близько двох тисяч учасників – перший відбірковий тур “z_ефір»”б’є рекорди. Зображення 6

близько двох тисяч учасників – перший відбірковий тур “z_ефір»”б’є рекорди. Зображення 7

близько двох тисяч учасників – перший відбірковий тур “z_ефір»”б’є рекорди. Зображення 8

близько двох тисяч учасників – перший відбірковий тур “z_ефір»”б’є рекорди. Зображення 9 близько двох тисяч учасників – перший відбірковий тур “z_ефір»”б’є рекорди. Зображення 10

близько двох тисяч учасників – перший відбірковий тур “z_ефір»”б’є рекорди. Зображення 11

близько двох тисяч учасників – перший відбірковий тур “z_ефір»”б’є рекорди. Зображення 12