За літні місяці до міського музею Покрова завітало понад півтори тисячі відвідувачів

 

Літо – час відпусток, активного відпочинку, подорожей та нових відкриттів. Яскравою зупинкою на мапі подорожуючих рідним краєм стає міський народний історико-краєзнавчий музей ім..М.Занудька.

Гостинний, сповнений історією, музей довершує образ Покрова, розповідаючи про минуле й сьогодення міста козацької слави, золотої Пекторалі, фізиків та ліриків степового краю. Тільки за літні місяці із закладом ознайомилося понад півтори тисячі відвідувачів.

- Нам дуже приємно, що про наш заклад знають, його прагнуть відвідати не лише земляки, хто приїздить до рідного міста, а й мешканці з різних куточків України, серед яких краєзнавці та науковці - далекого зарубіжжя. Та системна робота, що триває у музеї за підтримки міського голови Олександра Шаповала, його команди, дає свої плоди. Заклад поповнюється новими експонатами, він цікавий людям – ніколи не буває порожнім, - говорить директор музею Тетяна Подольчак.

Сьогодні за записами у гостьовій книзі можна вивчати широку географію, тут гості з Польщі, Сербії, Югославії, Чехії, Норвегії і всієї України.

Вони з цікавістю слухають розповідь екскурсоводів, яку підсилюють мультимедійними засобами.

-У наших відвідувачів складається єдина історична картинка. Частіше вони приходять до закладу з реконструйованого центрального парку Мозолевського. Тут ми розповідаємо про археолога, поета, Почесного громадянина міста Бориса Мозолевського, про історію віднайдення символу України – Пекторалі, про загадкову Скіфію, відголоски якої чутні до сьогодні, - говорять музейники.

Цікавий заклад і науковцям, до нього спеціально приїздять співробітники Дніпропетровського історичного музею Яворницького, краєзнавці. У закладі зібрані дивовижні експонати різних епох, він поповнюється новими артефактами. Тут з’явилися предмети старовинного побуту, сорочки з автентичним орнаментом, притаманним нашій місцевості.

За словами співробітників музею, ці безцінні речі приносять покровчани, що особливо радує, адже це свідчить про повагу людей до минулого, бажання внести свій внесок у поповнення міської скарбниці. Останні експонати подарували Тимофій Єфименко, Наталія Даниленко, Анна Любимова, Ніна Попова, Ніна Оліненко, Світлана Колєснікова, Михайло Велебніцький.

Раритети зайняли своє місце в експозиціях, про них розповідають відвідувачам, серед яких наймолодші мешканці міста і та малеча, що приїздить до Покрова, яку приводять бабусі та дідусі. Для них музейники проводять заходи й квести, щоб у цікавій формі показати усю велич свого краю, його багату історію, сповнену трагічно-величних сторінок.

Прес-служба міського голови.