З новими сподіваннями: освітяни дали старт новому навчальному року

з новими сподіваннями: освітяни дали старт новому навчальному року. Зображення 1

Говорили про освіту для дітей та задля дітей, визначали пріоритети та підводили підсумки – вчора у міськвиконкомі офіційно закрили учбовий 2015-16 рік, розпочавши новий етап навчального життя.
Зустріч, ініційована міським головою Олександром Шаповалом, стала логічним продовженням підсумкового освітянського форуму. Вперше вона проходила у форматі загальноміського обговорення, коли до розмови залучили широку громадськість – педагогічний, батьківський загал, представників влади, депутатського корпусу.


Освіті, як визначальному напрямку на шляху до формування особистості дитини, було приділено основну увагу. Головні напрямки концепції розвитку, завдання і звичайно ж, досягнення, якими можуть пишатися освітяни, - про це говорили заступник міського голови Наталія Бондаренко, депутат облради, помічник народного депутата України Андрія Шипка - Марина Петросянц, начальник міського управління освіти Галина Рубаха.
Минулий навчальний рік було ознаменовано вагомими здобутками учнівсько-викладацького тандему. Призові місця у обласному етапі всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін, перші позиції професійного конкурсу «Учитель року – 2016», 63 перемоги вихованців Будинку творчості у конкурсах різного рівня, 110 золотих медалей у спортсменів Дитячо-юнацької спортивної школи. Присутні на зібранні оплесками зустрічали такі результати, вітаючи тих, хто стояв за перемогами, звершеннями і досягненнями.
З найкращими побажаннями від Олександра Шаповала, який через термінові службові справи не зміг розділити радість разом з вчителями, заступник міського голови Наталія Бондаренко вручила Подяку начальнику управління освіти Галині Рубасі, почесні грамоти міського голови та грошові премії Марині Савченко, керівнику гуртка комп’ютерних технологій Будинку творчості, Надії Діордіца, інструктору з фізичного виховання дитячого садка №22, Аллі Макодзьоб, кухарю СЗШ№9. Подяками та подарунками від міського голови за ефективну підготовку закладів освіти до нового навчального року нагороджено педагогічні та батьківські колективи закладів освіти.
Подяки народного депутата України Андрія Шипка урочисто вручила депутат облради Марина Петросянц тренеру-викладачу ДЮСШ Олександру Дюльдіну, завгоспу дитячого садка №21 Світлані Кореняк, вчителю біології загальноосвітнього ліцею Людмилі Балихиній.
На зібранні було відзначено кращих педагогів грамотами департаменту освіти і науки облдержадміністрації.
Квіти, побажання успіхів – педагоги звершеннями відкривали двері до нового навчального року з новою плеядою вчителів. П’ятеро молодих спеціалістів поповнили освітянські лави – вчителі початкових класів шостої школи Ольга Лопатнікова та Вікторія Кирпа, Чортомлицької школи – Анна Давідян, іноземної мови НВК№1 Анна Нестерова і вихователь групи продовженого дня Єлизавета Дощенко, яка разом з новоствореним НВК№2 розпочне відлік фахової діяльності.
Їм бажали довгого професійного шляху у рідному місті, на своїй, мирній землі. Останнє лунало особливо актуально. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять нашого земляка, Олега Кравченка, який 29 серпня загинув під Волновахою, віддали данину пошани усім воїнам, які захищають суверенітет та територіальну цілісність своєї країни.
Прес-служба міського голови.

з новими сподіваннями: освітяни дали старт новому навчальному року. Зображення 2

з новими сподіваннями: освітяни дали старт новому навчальному року. Зображення 3

з новими сподіваннями: освітяни дали старт новому навчальному року. Зображення 4

з новими сподіваннями: освітяни дали старт новому навчальному року. Зображення 5