З мікроскопами, мапами та музичними інструментами – школи міста отримали дидактичні матеріали для першокласників.

 

Понад сорока найменувань для інтегрованого навчання за Концепцією НУШ надійшло до загальноосвітніх закладів, на що залучено кошти з місцевого та державного бюджетів.

Новенькі, яскраві й сучасні, матеріали й обладнання розставляють по місцях, аби вже незабаром, першого вересня, за їхньою допомогою проводити цікаві й захоплюючі уроки.  Тут мікроскопи, телурії, математичні ваги, мапи, компаси, музичні інструменти, лего й кубик Рубіка та багато іншого. Ці речі навіть у дорослого викликають захват, а у малечі – тим паче.

Все для того, аби діти навчалися через практичні дії, формували навички, а не пізнавали світ лише через теорію. Вивчати математику чи мову через гру першокласникам не тільки варто – необхідно, вважають фахівці, беручи до уваги вікові особливості шестирічок.

Так розвивається  критичне й творче мислення, коли процес пізнання стає цікавою подорожжю. Без наочності це зробити неможливо. Тепер у арсеналі вчителів додаткові матеріали з якими реалізовувати цікаві навчально-пізнавальні ідеї буде простіше й результативніше.

Прес-служба міського голови.