З метою екстренного надання медичних послуг

з метою екстренного надання медичних послуг. Зображення 1

З метою екстренного надання медичних послуг, організації доступної та надійної невідкладної допомоги населенню міста у Центрі первинної медико-санітарної допомоги створені ліжка денного перебування хворих. Функціонує 11 ліжок: 5 в  амбулаторії №4 (доросла поліклініка), 3 в амбулаторії №5 (дитяча поліклінка) та 3 в абулаторії №1 (Руднік).
За січень 2016 року на ліжках денного пребування хворих проліковано за направленням лікарів Центру 99 хворих.
За інформацією статистичного кабінету Центру первинної медико-санітарної допомоги м.Покров за період 15 - 21 січня 2016р. (другий тиждень епідемічного сезону грипу) на гострі респіраторні вірусні інфекції по місту захворіло 220 осіб, з них 59,1% становлять діти віком до 18 років. Захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції серед населення міста в порівнянні з минулим тижднем не збільшилась. Випадків грипу не зареєстровано. З метою профілактики грипу вакциновано 506 мешканців міста з числа груп ризику, в тому числі дітей віком до 18 років - 87. План профілатичних щеплень проти грипу особам з груп медичного, епідемічного та високого професійного ризику виконано на 100%.
Поширюється захворюваність на вітряну віспу серед дітей міста. За січень 2016р. (станом на 22.01.2016р.) захворіло 37 дітей, але значно менше ніж у грудні 2015 року - 87 дітей. На карантині перебувають дитячі групи у 6 дошкільних закладах.
Батьки, будьте уважними до стану здоров'я дітей взимку - під час активності цієї інфекції. При перших підозрах (лихоманці та висипаннях) звертайтесь до сімейного лікаря за викликом додому. При вчасному лікуванні жодних наслідків для здоров'я дитини ця хвороба не матиме.


Головний лікар КЗ "ЦПМСДО" В.В. Ліснича