З дітьми і для дітей – вчителю математики другої школи Неонілі Горбенко – 95!

з дітьми і для дітей – вчителю математики другої школи неонілі горбенко – 95!. Зображення 1
Близько 60 років педагогічного стажу, з яких понад сорока у СЗШ№2 – усе життя Неоніли Киріянівни пов’язане зі школою. Сьогодні вчитель перегорнула 95-у сторінку свого легендарного життя. З шанованим ювілеєм Почесного громадянина міста, Відмінника освіти України одним з перших привітав міський голова Олександр Шаповал.


Квіти, подарунки й щирі слова, Олександр Шаповал дякував вчителю за роки, віддані дітям - обраній справі, бажаючи довгих щасливих життєвих років: «Ви гордість нашого міста, а ваша біографія є прикладом істинного служіння професії, де визначальною є любов до дітей. Про це скажуть сотні вихованців, яким допомогли визначитися у житті, обрати свій самостійний шлях.»
З найкращими побажаннями педагогу було передано Подяку народного депутата України Андрія Шипка. Вітання адресували заступник міського голови Наталія Бондаренко, директор другої школи Лариса Мякотіна, які говорили про школу і її вихованців.
Неоніла Киріянівна пам’ятає чи не кожного, ділячись із гостями спогадами про своїх учнів.
Її вчительське життя могло розпочатися одразу по закінченню Нікопольської педагогічної школи у 1941 році, якби не війна. Вже з кінцем окупації краю, у 44-му, молода вчителька повела за собою учнів початкової школи села Крутеньке. А потім були осередки знань у Новософіївці, Покровському і молодому місті Орджонікідзе, яке стало її долею. З другою школою летіли роки, виріс син, Володимир, що обрав фах лікаря, звідси у 89 років! пішла на заслужений відпочинок, але зі школою не попрощалася. Учні, колеги не забувають про Неонілу Киріянівну, яка є взірцем людяності, дивує особливим ставленням до життя. Для неї немає років, бо вона залишається вчителем, який і сьогодні відкриває підручник, аби розкрити учням премудрості математики – подарувати цілий світ цифр та теорем.
Прес-служба міського голови.