Юлія Лапутіна анонсувала запуск загальнодержавної ветеранської “гарячої лінії”

Міністерство у справах ветеранів України працює над запуском у 2024 році загальнодержавної “гарячої лінії” ветеранської підтримки з усіх проблемних питань.

????Про запуск проєкту повідомила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час виступу на 7-му Українському жіночому конгресі.

????“З початку широкомасштабного вторгнення ми спільно з міжнародними партнерами створили “гарячу лінію” кризової психологічної підтримки. За цей час отримано понад 20 тисяч дзвінків. І наступного року ми хочемо створити загальнодержавну єдину національну ветеранську “гарячу лінію” з усіх питань, які виникають у ветеранів й ветеранок", – поінформувала Міністр.

????Вона нагадала, що Мінветеранів впроваджує інститут помічника ветерана, який у наступному році буде масштабовано по всій території України. Така телефонна лінія також надасть змогу ветеранам, ветеранкам, їхнім родинам комунікувати з помічниками.

????Нагадаємо, в Україні триває розвиток експериментального проєкту Мінветеранів із запровадження інституту помічника ветерана. Загалом до кінця 2024 року заплановано роботу 15 тисяч помічників ветеранів.