«Я закохався в ваше місто!»

«я закохався в ваше місто!». Зображення 1
Саме з цих слів розпочалося знайомство Неждета Бардака, громадського діяча турецького міста Бурса, з міським головою Олександром Шаповалом.


У невимушеній обстановці, як говориться, «без краваток» тривало спілкування міського голови з культурологом далекого міста Бурса і його дружиною, нашою землячкою – Оксаною. Говорили про степове місто, до якого привела Неждета доля і яке вразило його своєю гостинністю та неймовірною атмосферою затишку й миру.
Його перша зустріч з Покровом відбулася ще у травні, коли з майбутньою дружиною приїхав до її Батьківщини. Тоді він познайомився з Україною, торкнувшись культури тепер вже рідного краю і людьми, які захопили широтою своєї душі. В тому, що двері міського голови відкриті кожному, пересвідчився особисто, коли без зайвої бюрократії зустрівся з Олександром Шаповалом. Тепер мрія Неждета Бардака, щоб у Бурса дізналися більше про Покров.
У своєму місті Неждет особистість відома, викладач й інспектор вишів, є прихильником ідей першого президента Турецької республіки, реформатора – Мустафи Кемаля Ататюрка. Активний громадський діяч, культуролог, співпереживає за долю своєї країни, де сьогодні неспокій. Людина, що пропагує світ без насильства, обрав шлях відродження національної культури, збереження історичної спадщини. Задля цього створив музично-етнографічну програму, на яку чекають не лише в Туреччині, а й за межами, у диаспорських колах. Сьогодні він мріє представити її й на Україні, безпосередньо у Покрові, про що говорили з міським головою, як про один з кроків співдружності. Для Неждета це можливість розповісти про свій край і ближче познайомитися з культурою України.
Говорячи про це, він з гордістю зазначає, що торкнувся православ’я, а вивчення історії розпочав з дослідження національних візерунків на вже власній вишиванці, подарованій дружиною, у минулому - випускницею шостої школи. Українські автентичні сорочки приготував і своїм родичам, до речі, династії педагогів-викладачів, до них додалися й сувеніри від міського голови.
-Я хочу розповісти про місто, що є справді, квітучим. Надзвичайно охайним, чистим і затишним. Розповісти про людей відкритих та щирих – про Покров, який люблять, шанують і бережуть.
Прес-служба міського голови.

«я закохався в ваше місто!». Зображення 2

«я закохався в ваше місто!». Зображення 3

«я закохався в ваше місто!». Зображення 4

«я закохався в ваше місто!». Зображення 5

«я закохався в ваше місто!». Зображення 6