"Я піснею вертаюсь до життя". У Покрові вшанували легендарного Назарія Яремчука

30 листопада Назарію Яремчуку виповнилося би сімдесят. Цьогоріч ювілей видатного митця, Героя України, лауреата Шевченківської премії відзначають на державному рівні. Найкращий спосіб вшанування пам'яті легендарного співака - це популяризація його непересічної творчості.

Вчора неповторний, проникливий, кришталевий голос лунав у арт-центрі публічної бібліотеки міста, де пройшов пам'ятний захід.

Його ведучі - бібліотекарі Дмитро Горобій та Катерина Кириченко поділилися цікавими фактами про життєвий і творчий шлях співака, котрий стояв у витоків української естрадної пісні.

Гості переглянули тематичний буктрейлер і насолодилися пісенною спадщиною Назарія Яремчука. Вічні українські хіти: “Я піду в далекі гори”, “Батько і мати”, “Червона рута”, “Чуєш, мамо”, “Водограй”, “Гей ви, козаченьки!”, “Родина” виконали учні Дитячої школи мистецтв. Юні вокалісти Анастасія Мельник, Кіра Лебедюк, Аристарх Черенков, Владлена Іващенко, Андрій Беспавлий та Варвара Поручник намагалися передати усю красу і багатий зміст пісень, які асоціюються у нас із Назарієм Яремчуком - справжнім патріотом, для якого найвищі цінності - родина і Батьківщина.

З нагоди ювілейної дати у бібліотеці також презентували буклет “Назарій Яремчук. Цікаві факти про відомого співака” (підготувала Ольга Романенко).

Цього ж дня директор Народного історико-краєзнавчого музею ім. Занудька Тетяна Подольчак провела онлайн - відеоекскурсію музеєм - садибою Яремчука, що знаходиться у його рідному місті Вижниця.

Показала оспівану “Смерекову хату”, яка береже реліквії їхньої родини, меблі, фотографії, вишиванки, сценічні костюми, особисті речі видатного співака.

Тематичні заходи пройшли й в інших закладах культури, у тому числі Шолоховському сільському будинку культури та клубних закладах старостинського округу.

Прес-служба міського голови.