МІСТО ПОКРОВ ЗА ТИЖДЕНЬ

 

Освіта

Освітяни продовжують підвищувати свій фаховий рівень. На минулому тижні взяли участь у семінарі керівників гуртків автомоделювання закладів позашкільної освіти, тренінгу «розвиток творчої активності особистості в процесі пошукової і дослідницько-експериментальної діяльності в закладах позашкільної освіти» та всеукраїнському онлайн семінарі «Духовно-моральне виховання дітей дошкільного віку». Здобувають перемоги і діти, вихованці Будинку творчості, керівника Галини Рекун, взяли участь у Всеукраїнській інтернет-олімпіаді з математики та отримали дванадцять дипломів І ступеня, сім дипломів ІІ ступеня, сім дипломів ІІІ ступеня, також у Всеукраїнському конкурсі «День Гідності та Свободи» від проєкту «На урок». Завершинський Дмитро отримав диплом ІІ ступеня.

Медицина

На лікуванні у цілодобовому стаціонарі перебувало 64 хворих, 4 пацієнтів знаходиться у денному стаціонарі хірургічного профілю.

До Центру первинної медико-санітарної допомоги звернулося 1474 осіб , 76- отримали невідкладну допомогу в амбулаторіях.

Бригади екстреної медичної допомоги здійснили 154 виїзди.

Соціальна сфера

В управлінні праці та соціального захисту населення з метою перерахунків та призначень державних гарантій в режимі карантину від ЦНАП здійснено прийом 102 заяв. Прийнято 298 громадян для отримання довідок й оформлення запитів справ в інші райони в режимі карантину. Опрацьовано 8 прийнятих справ. Проведено прийом громадян у Шолоховому, де надано 7 консультацій, прийнято один пакет документів.

За тиждень здійснено перевірку достовірності інформації про майновий стан 50 громадян щодо яких здійснюється фінансування бюджетних коштів, правильності призначення державних допомог та субсидій, достовірності та повноти інформації про фактичне місце проживання ВПО. Здійснено 18 обстежень матеріально-побутових умов проживання громадян. Проводилася робота з підприємствами, Фондом інвалідів щодо забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації. Мобільна бригада з постраждалими від домашнього насильства та насильства за ознакою статі здійснила один виїзд, відвідала одну родину за місцем проживання з трьома родинами проведено роботу за місцем проживання, опрацювала 4 повідомлення. Взято на обслуговування терцентром двох осіб.

В управлінні обліковується 4394 отримувачів субсидій у готівковій формі, 2809 отримувачів державних допомог, 1226 домогосподарств, де користуються пільгами, 293 учасники АТО, 414 ВПО.

У територіальному центрі соціального обслуговування  продовжують доглядати за немічними підопічними вдома, дотримуючись карантинних заходів.

Проводять моніторинг стану здоров’я підопічних, виконують доручення, виявляють потреби, інформують про профілактичні заходи попередження простудних захворювань.

У міській філії обласного центру зайнятості прийом документів для реєстрації проводиться за особистим зверненнями шукача роботи, засобами електронного зв'язку та через онлайн-портал державних послуг “Дія”.

Протягом тижня для безробітних в режимі онлайн проведено інформаційні вебінар з загальних питань зайнятості з метою ознайомлення з комплексом послуг які надаються службою зайнятості. Для учнівської молоді організовано онлайн- презентацію навчального закладу державної служби зайнятості та майстер-класи з професій: електрогазозварник, касир (в банку), продавець непродовольчих товарів.

Комунальна сфера

Працівники «Добробуту» обслуговували лінії зовнішнього освітлення, прибирали територію міста. У робочому ритмі працює «Універсал-Сервіс».

Міськводоканал виконував заявки з водопровідних мереж.

Тривають капітальні та поточні ремонти.

Прес-служба міського голови.