Вже близько 95% школярів Покрова пройшли медичні огляди перед початком нового навчального року

За  кілька тижнів новий навчальний рік. Підготовка до ного  полягає не лише у придбанні одягу та приладдя, а  й проходженні медичного огляду. Щорічну  профілактику проводять для виявлення  у дітей захворювань та запобігання  масовим колективним інфекціям.

Серед обов’язкових досліджень для школярів є аналіз крові, антропометрія, термометрія, перевірка гостроти зору та слуху, постави, проба Руф’є та скринінгові обстеження. У разі необхідності лікар видає направлення на додаткові обстеження або консультації до спеціалістів відповідного профілю.

У Покрові ці огляди діти проходили у плановому режимі за графіком, протягом лютого-травня і початку червня. За цей час обстеженням  було охоплено близько 95% школярів міста. На даний момент закінчуються огляди тієї невеликої кількості дітей, які з різних причин не встигли це зробити раніше.

При цьому у Центрі первинної медико-санітарної допомоги наголошують, аби батьки школярів обов'язкового звернули увагу на наявність у дітей щеплень згідно з Календарем профілактичних щеплень. Отримати необхідну вакцинацію можна у свого сімейного лікаря. На даний момент в наявності є необхідні вакцини.

Прес-служба міського голови.