Виявляли земельні правопорушення

виявляли земельні правопорушення. Зображення 121 липня у міськвиконкомі відбулося чергове засідання комісії з визначення розмірів збитків, заподіяних територіальній громаді міста Покров, як власнику землі. Засідання пройшло під головуванням заступника міського голови Олександра Чистякова та за участі керівників та провідних фахівців земельного, архітектурного, економічного, юридичного відділів та фінансового управління. Слухалися матеріали по заборгованості на загальну суму 295 тисяч 969 гривень.


Із чотирьох запрошених суб’єктів господарювання, котрі використовують земельні ділянки за адресами: Партизанська, 1; Тельмана, 14; Уральська, 3а та Уральська, 1 (колишня територія лісоторгового складу) з порушенням діючого законодавства, на засідання комісії з’явився лише один.
Як з’ясувалося у результаті інвентаризації земельних ресурсів територіальної громади міста, даний суб’єкт господарювання з 2007 року - моменту оформлення права власності на об’єкти нерухомості і до сьогодні жодної копійки не сплачує до міського бюджету за фактичне використання землі, котра досі не узаконена. Начальник відділу землекористування Ганна Цупрова, посилаючись на статтю 1 Закону України «Про державний контроль за використанням та охороною земель», нагадала, що фактичне використання будь-якої особи не наданої їй земельної ділянки до встановлення її меж та одержання документу, що посвідчує право на неї, та до державної реєстраціє, класифікується як самовільне зайняття.
У зв’язку з цим, були складені відповідні акти та підготовлені матеріали про визначення розміру збитків на розгляд виконкому. В межах своїх повноважень комісією також прийняті рішення по інших землекористувачах – порушниках, направлені на відшкодування збитків, завданих територіальній громаді.
Прес-служба міського голови.