Виявлені порушення у сфері землекористування

виявлені порушення у сфері землекористування. Зображення 1
Запобігання порушень земельного законодавства, своєчасне їх виявлення та усунення – таке завдання стоїть перед комісією із самоврядного контролю за використанням та охороною земель територіальної громади міста, створеної у червні розпорядженням міського голови. До її складу входять посадові особи відповідних структурних підрозділів виконкому, профільної депутатської комісії міської ради, очолює заступник міського голови Олександр Чистяков.


16 вересня згідно плану комісія мала обстежити 5 земельних ділянок, стосовно яких є факти порушення земельного законодавства.

За першою адресою членам комісії так і не вдалося поспілкуватися ні з землекористувачем, а ні з особою, котра представляє його інтереси. Земельна ділянка з комплексом виробничих будівель за адресою Заводська, 4 використовується незаконно, без правовстановлюючих документів, без сплати за землю з 2007 року. Крім того землекористувач перешкоджає вільному доступу органам місцевого самоврядування, що є незаконним, бо власником землі є територіальна громада міста. Ділянка обнесена парканом і знаходиться під охороною. Попередньо суб’єкт господарювання був повідомлений про необхідність забезпечення доступу комісії з метою обстеження та про надання технічної документації. Проте охоронцем було відмовлено у доступі, не надана й відповідна документація на забудови, що знаходяться на території. Даний факт було задокументовано співробітниками Покровського міського відділу поліції. Також на ім’я керівника відділу складена заява про вжиття заходів з метою забезпечення права доступу комісії на зазначену територію та реалізації своїх повноважень, а також стосовно знесення самовільно збудованого паркану.

Відділ землекористування міськвиконкому нагадує, що Земельний кодекс України містить заборону щодо використання земельної ділянки до встановлення її меж на місцевості, одержання документу, що посвідчує право на неї та державної реєстрації.
Також комісією було обстежено земельну ділянку, на якій здійснює свою діяльність АТЗТ «Агротехсервіс» (вул. Партизанська ¼), де було виявлено невідповідність площі, вказаній у правовстановлюючих документах, та фактично займаній території.
За адресою Партизанська,2 виявлені безхазяйні гаражі. Якщо господарі не віднайдуться і не оформлять право користування, тоді міська рада візьме об'єкти на облік. Про що були розклеєні оголошення.
Контрольна діяльність суб’єктів землекористування з метою забезпечення дотримання вимог земельного законодавства у місті триватиме й надалі.
Прес-служба міського голови.

виявлені порушення у сфері землекористування. Зображення 2

виявлені порушення у сфері землекористування. Зображення 3

виявлені порушення у сфері землекористування. Зображення 4

виявлені порушення у сфері землекористування. Зображення 5