Вивчають історію краю з життєвих сторінок

 

 вивчають історію краю з життєвих сторінок. Зображення 1

Студенти університету третього віку, що діє при міському терцентрі, не тільки навчаються, а й навчають, плідно співпрацюючи із загальноосвітніми закладами та центральною бібліотекою.


Одним із факультетів, де поважні слухачі виступають експертами, є "Народознавство та краєзнавство". 80-річні студенти доповнюють спогадами літопис міста й краю, розповідаючи про роки становлення Покрова.
Віртуальна подорож містом та Дніпропетровщиною, підготовлена працівниками центральної міської бібліотеки, стала предметом загального дослідження як відомих, так і маловідомих історичних фактів. Розмова торкалася таємниць Товстої могили, Шолохівського каскадного водоспаду, Кодацької фортеці, інших пам’ятних місць краю.

вивчають історію краю з життєвих сторінок. Зображення 2

Для підопічних центру це жива історія, пов’язана з фактами особистої біографії і, звичайно ж, фольклорною спадщиною. Народні пісні, думи та легенди, почуті ще в дитинстві, розповідали днями учням загальноосвітнього ліцею.
У рамках фольклорної експедиції "Люби і знай свій рідний край", школярі зустрілися зі слухачами університету під час занять факультету народознавства. Мали змогу досліджувати обраний предмет у дії – записувати матеріал та виконувати пісні разом з ветеранами.
Така практика, на слова дітей та вчителів, допомагає усвідомити усю глибину української культури, безцінного надбання пращурів. Зафільмовану ліцеїстами етнографічну зустріч зможуть переглянути учні закладу, вивчаючи рідну мову й історію краю.
Прес-служба міського голови.