Вивчаємо історію: Дніпропетровщині – 85!

вивчаємо історію: дніпропетровщині – 85!. Зображення 1
Визначній історичній даті, дню народження нашого краю, присвячено цикл тематичних екскурсій міського народного історико-краєзнавчого музею ім.М.Занудька.


Історію Дніпропетровщини через призму славної минувшини Покрова показують городянам та гостям міста, котрі поринають у вчорашній та сьогоднішній день краю степів і курганів.
Як зазначає директор музею, Тамара Жежеріна, експонати закладу викликають щиру зацікавленість відвідувачів, дехто знайомиться з ними вперше, для інших відкриттям стають нові матеріали, що поповнюють музейні фонди. Для школярів подорож у минуле стає своєрідним уроком історії. Екскурсовод Людмила Карандєй розпочинає її від стародавніх часів, завершуючи сьогоденням.
Кожна зала закладу – то свідчення окремого періоду, пережитого Дніпропетровщиною, від часів скіфії, віднайдення манганових родовищ, до перших п’ятирічок, повоєнної відбудови і вже мирних років.

Сьогодні область складається із 22 адміністративних районів та 13 міст обласного підпорядкування. Такого вигляду в територіальному плані набула не від дня створення, і це було досягнуто довгим шляхом змін та реформування, особливо в І пол. ХХ ст., що пов’язано з бурхливими соціально-політичними та економічними змінами. Офіційним днем народження Дніпропетровщини вважається 27 лютого 1932 року, тоді за нею закріплювалися 54 адміністративно-територіальні одиниці, 4 міста та 50 районів, серед них і 9 національних. Про історичні віхи, що вплинули на розвиток одного з найпотужніших промислових регіонів країни, розповідають музейники. Тематичні екскурсії вже відвідали учні дев’ятої, шостої шкіл, ліцею, гості з Дніпра, Кривого Рогу, Херсона, дивуючись унікальним експонатам – дивовижній історії рідного краю.
Прес-служба міського голови.

вивчаємо історію: дніпропетровщині – 85!. Зображення 2

вивчаємо історію: дніпропетровщині – 85!. Зображення 3