STEM- освіту впроваджують у НВК№1


Затребуваність висококваліфікованих спеціалістів в інноваційній сфері – вимога сьогодення, що враховують у своїй діяльності освітяни Покрова. Серед інших пріоритетів сучасної освіти – якісне навчання учнів технічним дисциплінам та вміння застосовувати здобуті знання на практиці. Саме такі принципи є базовими STEM-освіти, що впроваджується у НВК№1. Наука, технології, інженерія та математика – ці напрямки лежать в основі даної методики, складаючи її абревіатуру. Впровадження STEM-освіти в навчально-виховному комплексі починається з дошкільного відділення, де діти будуть знайомитися з курсом введення в науку.


Як розповідає директор навчального закладу Ганна Годована, вихователі проходитимуть відповідні практикуми та розроблятимуть авторські програми, які будуть захищати в Дніпропетровську. Дітей з раннього віку вчитимуть нестандартно підходити до поставлених завдань, гнучкості мислення та умінню відстоювати свою думку, розвиватимуть логічне мислення та технічну грамотність.
Вагомим здобутком у даному напрямку є укладення договору про співпрацю з Національним аерокосмічним університетом ім. М.Є. Жуковського та Харківським авіаційним інститутом. Передбачається, що вже цього року учні восьмих та десятих класів матимуть можливість проходження літньої практики на кафедрах ХАІ, а випускники школи користуватимуться пільгами при вступі до вишу.
У самому навчально-виховному комплексі створено усі умови для вивчення ІТ – працюють висококваліфіковані педагоги, є два класи інформатики та мультимедійний кабінет. У наступному навчальному році заплановано відкриття профільного 10 класу із навчанням інформатики та технологій як складової STEM-освіти.
Реалізація даного проекту має сприяти розвитку інтересу школярів до техніки та новітніх технологій, вихованню технічного мислення та всебічній підготовці учнів за поглибленими програмами.
Прес-служба міського голови.