Вихованці школи робототехніки дебютували у престижних змаганнях “Роботрафік-2019”!

вихованці школи робототехніки дебютували у престижних змаганнях “роботрафік-2019”!. Зображення 1
Майбутні інженери та розробники не з'являються самі по собі. Лише через посилення інтересу дітей до технічної творчості, інновацій і технологій можна забезпечити появу нового покоління технічних геніїв.
У 2018-му році в Покрові, за підтримки ДніпроОДА, на базі Будинку творчості дітей та юнацтва була відкрита сучасна школа робототехніки "Startjunior". Її поява стала новим етапом в історії розвитку освіти міста. Сучасне обладнання, у тому числі 3D-принтер, комп'ютерне оснащення, широкий вибір цікавих предметів (у тому числі програмування), досвідчені викладачі — все це робить заклад особливим. І поступово інвестиції в інтелектуальний розвиток молодих покровчан починають приносити перші результати.
17-го січня вихованці школи робототехніки дебютували в обласних змаганнях "Роботрафік-2019". Щоб зрозуміти важливість цього кроку, достатньо дізнатися про їх історію. Роботрафік (Robotraffic) були розроблені і вперше проведені в Центрі робототехніки Leumi в Університеті Техніон (Ізраїль), в 2010 році. З того часу вони стали міжнародними і проводяться щорічно на базі Техніона, який вважається одним з найкращих технічних вузів світу.
Змагання "Роботрафік-Техніон" покликані не тільки наочно продемонструвати необхідність дотримання правил дорожнього руху, а й пробудити в учнів інтерес до отримання додаткових знань і навичок в областях автомобілебудування, мехатроніки і програмування з метою проектування та складання складних роботизованих систем.
У Дніпропетровській області вони проводилися вперше. Між собою змагалися як команди, що вже мали досвід участі в подібних турнірах, так і новостворені школи робототехніки. Звісно, що перемогти більш досвідчених опонентів було непросто. Але навіть у дебютних змаганнях Покров не залишився без нагород. Як зазначає директор БДТЮ Ніна Якимова, участь у таких престижних змаганнях є важливим кроком в отриманні необхідного досвіду.вихованці школи робототехніки дебютували у престижних змаганнях “роботрафік-2019”!. Зображення 2

В номінації "Захист проектів з покращення дорожнього руху" 1-е місце серед юних програмістів області посів покровчанин Владислав Грінь. Хлопець презентував компетентному журі цікавий проект-пропозицію. Він полягає в освітленні автошляхів спеціальними турбінами, які постачатимуть електроенергію за рахунок повітряних потоків, що створюють автомобілі. Свій проект хлопець презентував за допомогою мови візуального програмування "Scratch".
- Ми пишаємося нашими талановитими дітьми, - підкреслив міський голова Олександр Шаповал,- радує, що учні школи роботехніки впевнено ідуть уперед, доводячи всім, що майбутнє за технологіями, за тими, хто не боїться експериментувати. Вітаємо школу з вдалим дебютом та бажаємо їй нових перемог!
Прес-служба міського голови.