МІСЬКИЙ ГОЛОВА ВІДЗВІТУВАВ ПЕРЕД ГРОМАДОЮ ПОКРОВА

міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 1
17 січня у Будинку творчості відбувся щорічний звіт міського голови. Підсумки 2018 року Олександр Шаповал підводив спільно з містянами, представниками підприємств, організацій та установ, депутатського корпусу. Звертаючись до присутніх, він зазначив, 2018-й став для міста ще одним роком розвитку, реалізації вагомих програм та цікавих ідей, що стало можливим за підтримки покровчан, роботи усіх гілок влади. Аналізуючи роботу у 2018 році, підкреслив, головна мета - зробити Покров сучасним, комфортним для кожного мешканця.

Впродовж року основну увагу було зосереджено на реконструкції та ремонті міської інфраструктури, покращенні благоустрою міста, впровадженні енергозберігаючих технологій, підвищенні ефективності роботи виконавчих органів влади.
Про це та інше Олександр Шаповал детально розповів, звітуючи по кожному напрямку діяльності.міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 2
Озвучені показники бюджетної політики, в галузі економіки, свідчать про нарощування обсягів.

 Так, по власним надходженням загального фонду бюджет виконано на понад 100%, надходження склали 200,5 млн.грн, при уточненому плані 200 млн.грн., що на 49 млн. більше минулого року. У 2018-му промисловими підприємствами реалізовано продукції на понад 5 млрд.грн, що на чверть перевищує показник 2017-го. Зріс дохід від реалізації послуг підприємств та установ, відкрився 41 заклад торгівлі, введено в експлуатацію дев’ять нових об’єктів громадського призначення. Доходи від плати за землю склали 78 млн. грн, що на 52 % перевищує результат попереднього року. Значно збільшено перелік послуг ЦНАПу, зі 130 до 150.

міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 3Місто стало учасником менторської програми з удосконалення надання адміністративних послуг від GIZ, успішно співпрацювало з НЕФКО. У рамках проекту співробітництва з Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією оновлено вуличне освітлення, замінено понад 2 тисячі світильників на енергоефективні світлодіодні.

У сфері житлово-комунального господарства міський голова виділив реконструкцію центральних магістралей міста – вулиць Г.Тикви й Горького, провулків Алтайський та Павлова. Вперше за останні три десятиліття будівництво нового садочка на Гірнику, повне оновлення НВК№1 у сучасний освітній простір, що стало можливим за підтримки обласної адміністрації, облради. міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 4Зазначив, зусилля було спрямовано на забезпечення сталого функціонування системи життєзабезпечення міста, поточні й капітальні ремонти покрівель, фасадів, підвальних частин внутрішньобудинкових інженерних мереж, несучої здатності будинків, на що направлялись кошти місцевого бюджету. Продовжено роботу з комплексного благоустрою, поточним ремонтом відремонтовано 17 доріг, капітально п’ять внутрішньоквартальних доріг, збудовано фонтан у центральному парку. Оновлювався парк комунальної техніки. Великий обсяг робіт вдалося виконати комунальним підприємствам та управляючій компанії. Так, за минулий рік замінено 80 каналізаційних випусків, понад 5 тис.м. вуличних та магістральних мереж, відновлено 12 тисяч погонних метрів міжпанельних швів та ін..

Серед пріоритетів – розвиток освітньої галузі. Олександр Шаповал наголосив, втілення Концепції нової української школи вимагає і нових підходів в організації освітнього процесу. У 2018 році на утримання закладів освіти з бюджетів всіх рівнів направлено 129 млн. 587 тис. грн.., що на 26 млн. більше 2017-го. міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 5Одним з головних напрямків є інклюзія, у рамках соціальної програми Марини Порошенко відкрито ще одну медіатеку, ресурсну кімнату. Для професійного супроводу особливої малечі функціонує інклюзивно-ресурсний центр. Створюються не тільки комфортні умови для навчання, а й додаткові можливості для розвитку дітей. Справжньою подією минулого року стало відкриття школи робототехніки, загалом на впровадження новітніх технологій з обласного бюджету разом зі співфінансуванням місцевого було виділено 2 млн.335 тис. грн..

2018-й приніс зміни і в медицину. На медичну сферу було направлено близько 60 млн. грн.. Покров одним з перших в області приєднався до електронної системи охорони здоров’я Хелсі. Впроваджено електронну амбулаторну карту, електронний рецепт, мешканці міста можуть записатися на прийом до лікаря у зручний для себе час.міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 6Це не єдиний приклад залучення електронних сервісів, в місті впроваджено Е-моніторинг у бюджетній сфері, працює онлайн-мапа.

Такі кроки, за словами Олександра Шаповала, змінюють підходи і в наданні соціальних послуг. Соціальний захист повинен бути орієнтованим на запити й потреби людей.
Протягом року діяльність служб була спрямована на надання допомоги пільговій та незахищеній категорії містян, людям, що опинилися у скрутних життєвих обставинах. Близько тисячі чоловік отримали благодійну допомогу. міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 7За державною програмою та за кошти державної субвенції придбано житло дітям-сиротам та позбавленим батьківського піклування. У зоні особливої уваги неповнолітні, самотні літні громадяни, багатодітні та малозабезпечені родини, люди з обмеженими можливостями, ветерани, воїни АТО та члени їх родин.

Стимулюючи громадські ініціативи, вдається позитивно вирішувати проблеми, які є нагальними. Прикладом цього є бюджет участі, який минулого року збільшив кошторис і коло учасників. За 15 проектів проголосувало 1890 покровчан, коли у 2017 –му за 12 проектів – 765. Новий імпульс отримали ініціативи містян, реалізовані минулоріч, які міський голова назвав візитівками Покрова. міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 8Гордістю – наших спортсменів, юних артистів, вихованців позашкільних закладів та мистецьких осередків. У 2018 році на утримання спортивних закладів направлено понад 3 млн. грн.., понад 10 млн. – осередків культури.

міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 9Підводячи підсумки, міський голова відповів на запитання присутніх, зазначив, що попереду ще багато питань, які потребують вирішення, озвучив основні завдання, реалізація яких планується вже в поточному році.
- Це досягнення усієї громади, - наголосив Олександр Шаповал, - позитив, досягнутий у минулому та попередніх роках – очевидний. Місто стабільно розвивається в усіх напрямках, бо у нас спільна мета: бачити Покров сильним і процвітаючим.
Прес-служба міського голови.

міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 10

міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 11

міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 12

міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 13

міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 14

міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 15

міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 16

міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 17

міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 18

міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 19

міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 20міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 21

міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 22

міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 23

міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 24

міський голова відзвітував перед громадою покрова. Зображення 25