Всесвітній день боротьби з артеріальною гіпертонією

 всесвітній день боротьби з артеріальною гіпертонією. Зображення 1

З метою проведення заходів до Всесвітнього дня боротьби з артеріальною гіпертонією, підвищення інформованості населення про серйозні ускладнення артеріальної гіпертензії, покращення обізнаності щодо збереження власного здоров'я та здоров'я оточуючих, пропаганди здорового способу життя серед населення у місті проводиться з 10.05. по 10.06.2016р. місячник до Всесвітнього дня боротьби з артеріальною гіпертонію.
У місцях масового перебування людей (АТБ-маркет 36-го мікрорайону, Універмаг, Центр зайнятості, Управління праці та соціального-захисту населення, а також в Амбулаторіях загальної практики сімейної медицини №1 (вул.Київська 9), №4 та №5 (вул.Медична 19) створені пункти виміру артеріального тиску.
Лікарями та медичними сестрами амбулаторій Центру первинної медико-санітарної допомоги проводиться робота з диспансерною групою пацієнтів (хворі на гіпертонічну хворобу активно запрошуються до лікарів амбулаторій для профілактичного огляду, пацієнти з обмеженою рухомістю оглядаються вдома).
На прийомах пацієнтів в амбулаторіях та при обслуговуванні викликів вдома з хворими проводяться бесіди та надаються консультації щодо профілактики артеріальної гіпертензії, додержання здорового способу життя.
За період з 16.05. по 23.05.2016р. проведено 946 вимірів артеріального тиску. З підвищеним артеріальним тиском виявлено 493 особи, в тому числі вперше - 7. Особи з підвищеним артеріальним тиском направлені до сімейних лікарів для подальшого обстеження та призначення або корекції лікування.


Головний лікар КЗ "ЦПМСДО" В.В. Ліснича