Відділ обліку та розподілу житла інформує.

Які є норми житлової площі
Існуюча норма житлової площі в Україні складає 13,65 кв.м. на одну особу (ст. 47 Житловий кодекс), в Дніпропетровській області – 9 кв.м. на одну особу. Відповідно до ст.48 Житлового кодексу житлове приміщення може бути надано із перевищенням норми жилої площі, якщо воно становить одну кімнату (однокімнатну квартиру) або призначене для осіб різної статі.
Також у Житловому кодексі (ст. 49) передбачені випадки надання житла понад норму для окремих категорій громадян. Надання додаткового житла відбувається у вигляді кімнати або в розмірі десяти квадратних метрів. При цьому Житловий кодекс визначає, що громадянам, що хворіють на тяжкі форми деяких хронічних захворювань, а також громадянам, яким ця площа необхідна за умовами і характером виконуваної роботи, розмір додаткової жилої площі може бути збільшено.
У разі отримання соціального житла ці норми є іншими. Так, відповідно до частини шостої статті 3 Закону України "Про житловий фонд соціального призначення" установлені такі тимчасові мінімальні норми забезпечення соціальним житлом:
- у соціальних гуртожитках для проживання сімей та одиноких громадян у розмірі 6 кв. метрів житлової площі на одну особу;
- у квартирах, садибних (одноквартирних) будинках із житлового фонду соціального призначення у розмірі 22 кв. метрів загальної площі на сім'ю із двох осіб і додатково 9,3 кв. метра загальної площі на кожного наступного члена сім'ї.