Всесвітній День бібліотек у парку ім. Бориса Мозолевського

 

Книги — безцінний скарб, який формує світогляд, інтелектуальний і творчий потенціал людини. А бібліотеки є справжніми скарбницями, що зберігають це багатство. Покров має розгалужену бібліотечну систему, яка відіграє важливу роль у житті міста. Вона постійно оновлюється і удосконалюється. Лише цього року, завдяки безпосередньої підтримки міського голови Олександра Шаповала, до бібліотек міста надійшло тисячі екземплярів нових книжок. Також було удосконалено та оновлено коворкінговий простір центральної міської бібліотеки.

Тож Всесвітній День бібліотек, який відзначається 30 вересня, для Покрова має символічне значення.

Напередодні цієї дати десятки юних покровчан разом зі співробітниками відділу культури виконкому, Центральної бібліотечної системи і бібліотекарями шкіл влаштували справжнє свято книги. Місцем його проведенням став центральний парк ім. Бориса Мозолевського.

Свято перетворилося на яскраве видовище. Спочатку його учасники пройшли своєрідним “парадом” до фонтану, де влаштували тематичний флеш-моб. Діти і дорослі, одягнуті в костюми книжкових героїв, тримали в руках книги . Зі святом присутніх привітала директор Центральної бібліотечної системи Лариса Смислова. Свій виступ учасникам подарували вихованці  театрального колективу “Сюрприз” Дитячої школи мистецтв.

В парку дітлахів очікували різноманітні локації відповідної книжкової тематики, де можна було весело і з користю провести час.

Так, учасників у костюмах запрошували на “Галявину Казок”, де кожний міг розповісти про свого персонажа і представити його костюм. Дітлахів також очікувала “Поетична вітальня”, у якій вони мали змогу прочитати вірші про книги і бібліотеку.

Перевірити свої знання про книги та відповісти на тематичні  питання школярам пропонували в локації “Веселі пригоди в країні читання”.

Найбільш розумних і кмітливих очікував квест “Відкриття і таємниці на книжковій полиці”, а в альтанку учасників запрошувала локація “Руками створена краса”. Тут їх чекали майстер-класи з виготовлення різноманітних виробів від талановитих бібліотекарів міста.

Діти і дорослі із задоволенням фотографувалися на фоні тематичної фотозони, отримували солодкі призи та весело проводили час. Свято залишило безліч приємних вражень та позитивних емоцій. Воно в черговий раз довело, що Покров залишається містом в якому читали, читають і будуть читати книги. І навіть в епоху електронних пристроїв та інтернету книги та бібліотеки залишаються друзями для усіх поколінь покровчан.

Прес-служба міського голови.