Відбулося засідання сесії

 

Минулої п’ятниці у міськвиконкомі пройшла чергова, 49 сесія 7 скликання Покровської міської ради. Депутати розглянули ряд важливих питань, за всіма прийнято відповідні рішення.

З основного питання, «Про взаємодію суб’єктів, що здійснюють заходи запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі в територіальній громаді м. Покров», доповідала начальник Управління праці та соціального захисту населення Тетяна Ігнатюк. Вона піддала детальному аналізу проблему, що є актуальною для України, спираючись на законодавчу базу щодо запобігання та боротьби з негативними соціальними процесами. Зазначила, що чинним законодавством значно розширено саме поняття домашнього насильства і якщо раніше за вчинення подібних дій загрожувала адміністративна відповідальність, з січня 2019 року – кримінальна. У Покрові це питання перебуває під постійним контролем. Створено мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства. В управлінні працює фахівець з питань сімейної та гендерної політики, сформовано перелік з даними  контактних осіб, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, до нього входять представники управління,  поліції, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, територіального центру соціального обслуговування, закладів освіти та  охорони здоров’я, бюро безкоштовної правової допомоги. Як зазначила доповідач, станом на 1 вересня поточного  року до  міського відділу поліції надійшло 95 повідомлень про вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі у 70 сім’ях. У 15 сім’ях є повторні випадки вчинення домашнього насильства. З 95 повідомлень 91 – по відношенню до жінок,  3 до чоловіків та одне до дитини. Мобільна бригада виїздила на місце події, з постраждалими працював психолог, ситуація тримається під контролем фахівців. Було складено 81 протокол, за рішенням суду 65 особам присуджено сплатити штрафи , 2 особи направлено на громадські роботи, трьох заарештовано на 5 діб, які вони відбували в ізоляторі тимчасового утримання Нікопольського відділу поліції, 4-м особам винесено захисний припис. Всього  притягнуто до відповідальності 70 осіб. Основним фактором попередження таких негативних явищ Тетяна Ігнатюк назвала профілактичну роботу, проведення системної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення, як дорослого, так і дитячого. Для цього  соціальні суб’єкти пройшли навчання з питань  взаємодії у сфері попередження домашнього насильства та взяли участь у ряді семінарів та навчань. Питання  дотримання Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі розглядаються на засіданні Координаційної ради з питань сімейної та гендерної політики, попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми при виконавчому комітеті Покровської міської ради.

Заслухавши доповідь, депутати взяли до відома інформацію та ухвалили відповідне рішення.

Серед рішень «у різному» депутати внесли зміни до рішення першого пленарного засідання 40 сесії, ухвалили ряд земельних та комунальних  питань.

Прес-служба міського голови.

 

   .