Врятований світ пам'ятає...

 

Сьогодні Покров спільно з усією європейською спільнотою відзначив День пам'яті та примирення.

З почуттям глибокої поваги покровчани згадували імена загиблих та вклонялися подвигу живим ветеранам Другої світової. У вечірній час урочистий мітинг зібрав на Алеї Слави та біля меморіалу села Шолохове численну громаду.

Представники влади, підприємств, установ, громадських організацій, військовослужбовці, городяни літнього віку  та молодь хвилиною мовчання вшанували пам'ять визволителів.

Друга  світова   - найкривавіший глобальний конфлікт, у ході якого загинуло понад 60 мільйонів людей. Для України ця війна становила від 7 до 10 мільйонів людських життів. Нашою землею двічі  прокотився руйнівний воєнний вал, не обминувши жодного, навіть найменшого населеного пункту. Українці вписали безсмертні сторінки  в історію війни, показавши приклад  героїзму. 

Запалені свічки  скорботи відбивалися на червоних з  чорним  маках,  що майоріли на  грудях учасників заходу  - вічний спомин про тих, хто поліг за наше майбутнє. Поліг тоді і сьогодні... Переживаючи агресію на сході країни, ми  особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки.

Вічна пам'ять загиблим! Мирного неба тобі, Україно!

Прес-служба міського голови.